Головна Закуски Авокадо


Авокадо

Авокадо

варіанти смачних закусок


Італійська закуска подається безпосередньо у половинці авокадо.

Подається, між іншим, відразу ж. Здогадуєтеся? ;)

 

Для приготування італійської закуски з авокадо нам знадобиться:

авокадо

сік лимона

м'який сир (можете взяти Philadelphia або ж змішати домашній сир зі сметанкою)

волоські горішки

трави (петрушка, базилік, м'ята - на ваш вибір)

 

 

Готується закуска із авокадо дуже просто і швидко:

1. Авокадо розрізаємо навпіл, дістаємо кісточку і відразу ж збризкуємо його соком лимона (щоб не потемнів).

2. В окремій тарілці змішуємо сир із подрібненими волоськими горішками та дрібненько нарізаними травами.

3. Нафаршировуємо половинки авокадо цим ніжним сирно-горіховим кремом і подаємо до столу.

 

На черзі - мексиканська закуска із авокадо - з пекучим перцем чилі, помідорами і не тільки...

Так пікантно!

 

Інгредієнти для приготування мексиканської закуски із авокадо:

авокадо

помідор

свіжий перчик чилі

невеличкий пучок петрушки

лайм (може бути і лимон)

половинка маленької цибулинки (дуже бажано - солодших сортів)

півзубчика часнику

3-4 горошинки коріандру

сіль за смаком

 

Розпочинаємо готувати закуску з авокадо:

1. Авокадо чистимо, розрізаємо навпіл і дістаємо кісточку.

2. Перчик чилі вивільняємо від насіння.

3. Почищені цибульку і часничок якомога дрібніше нарізаємо. Як і петрушку.

4. Помідор нарізаємо кубиками.

5. Цедру лайма натираємо на дрібній тертці, сік витискаємо.

6. Половинку авокадо, чилі, цибулю, часник і помідори розтираємо до однорідної маси, а краще - збиваємо у блендері.

7. Додаємо коріандр, цедру лайма і половину соку лайма, подрібнену петрушку, солимо і ретельно перемішуємо. 

8. Іншу половинку авокадо нарізаємо невеличкими кубиками.

9. У прозору салатницю або скляночку викладаємо шарами нарізаний кубиками авокадо та овочеву суміш. Збризкуємо соком лайма.

 

Дуже смачна закуска з авокадо - з бурячком і оселедцем.

До того ж має такий апетитний вигляд!

 

Що нам потрібно, щоб приготувати цей варіант закуски з авокадо:

авокадо (150 г)

бурячок (200 г)

філе оселедця (200 г)

сметана (200 г)

зелень кропу

 

 

Спосіб приготування:

1. Відварюємо бурячок до цілковитої готовності. Охолоджуємо і чистимо.

2. Авокадно розрізаємо навпіл, акуратно дістаємо кісточку, чистимо від шкірочки.

3. Тепер усі складові закуски - бурячок, філе оселедця та авокадо - нарізаємо приблизно однаковими кубиками.

4. У прозору тарілочку (або краще - скляночку) викладаємо закуску шарами: першим буде бурячок, далі - авокадо, зверху - оселедець.

5. Поливаємо сметанкою і прикрашаємо зеленню кропу.

Примітка: якщо хочете, щоб закуска була гострішою, додайте у сметанну заправку трішки гірчиці.

 

До смаку і на здоров'я!


 


Приблизна тривалість приготування
Назад


Подібні рецепти


Форшмак

Форшмак

Оригінальна закуска під міцні алкогольні напої.

Детальніше
Фаршировані яйця

Фаршировані яйця

Різноманітні начинки перетворюють відварні яйця на оригінальну закуску.

Детальніше
Жульєн

Жульєн

Французька гаряча закуска може легко замінити основну страву.

Детальніше