Головна Печиво Безе


Безе

Безе

Ніжний поцілунок із Франції! Божественна спокуса!


В перекладі з французької безе означає поцілунок. Ніжне тістечко представляє собою запечені збиті білки з цукром. Неймовірна і легка насолода. Іноді можна зустріти ще й іншу назву безе – меренги.

 

I. Для приготування класичного безе потрібно:

- 5 яєчних білків;

- 1 стакан цукру;

- 15 грамів ванілі.

Безе готуємо наступним чином:

- охолоджені яєчні білки збиваємо в густу піну;

- при збиванні обережно засипаємо цукор і ваніль;

- не можна відразу додавати цукор, бо білки не будуть повітряними;

- потім обережно перемішуємо лопаткою, але не по кругу, а піднімаючи масу знизу вверх;

- потрібно ретельно відділити білки від жовтків;

- на протвінь вистелений промащеним пергаментним папером викласти ложкою, або за допомогою кондитерського шприца невеличкі сфери;

- випікати в духовці при температурі 80-100 градусів на протязі 1,5-2 годин;

- білкову масу необхідно відразу відправляти в духовку, бо вона швидко осяде.

 

II. Безе з горіхами і шоколадом.

Для приготування безе з горіхами і шоколадом потрібні наступні інгредієнти:

- 2 яєчних білки;

- 120 грамів цукрової пудри;

- 120 грамів грецьких горіхів;

- 140 грамів чорного шоколаду;

- 5 грамів ванільного цукру.

Рецепт готування безе з горіхами і шоколадом:

- в глибокій посудини збити яєчні білки, які потрібно ретельно охолодити;

- не перериваючи збивання, всипати цукор і ваніль;

- в духовці підсушити горіхи і подрібнити;

- шоколад подрібнити в крупні крихти;

- в білкову масу ввести шоколад і горіхи, акуратно перемішати;

- духовку розігріти на 180 градусів;

- на протвінь вистелений промащеним пергаментом, обережно ложкою викласти білкову масу;

- випікати 2 години, щоб добре підсушились;

-вони мають бути світлого кольору, але не засмаженими, добре відставати від протвіня.

 

III. Різнокольорові безе

Для їх приготування необхідно мати наступні складові:

- 100 грамів молотого мигдалю;

- 100 грамів цукрової пудри;

- 100 грамів цукру;

- 3 яєчних білки;

- харчові барвники декількох видів.

Рецепт приготування різнокольорових безе наступний:

- змішати молотий мигдаль і цукрову пудру;

- в глибокій посудині збити яєчні білки в пишну піну, поступово додаючи цукор і постійно  збивати;

- до білкової маси додати мигдальну суміш і барвники, але звісно розділити масу на декілька частин;

- перекласти суміш до кондитерського мішка і викладати на протвінь, вистелений промащеним пергаментним папером;

- залишити при кімнатній температурі на 10-15 хвилин, а потім випікати в духовці біля 20 хвилин;

- коли вони будуть готові, обережно підняти пергамент і змочити водою, щоб вони легко відділились;

- залишити на решітці до повного вистигання, потім промазати кремом.

 

Безе надзвичайно смачні і ніжні! Тістечкам будуть раді як дорослі, так і діти.

 


Приблизна тривалість приготування
Назад


Подібні рецепти


Вівсяне печиво

Вівсяне печиво

Навіщо йти в магазин, якщо можна приготувати вдома чудове вівсяне печиво...

Детальніше
Пісочне печиво

Пісочне печиво

Пісочне печиво - просте, дешеве, смачне печиво...

Детальніше
Печиво трояндочка

Печиво трояндочка

Оригінальне печиво, яке не потребує багато часу для приготування.

Детальніше