

Безе
Ніжний поцілунок із Франції! Божественна спокуса!
В перекладі з французької безе означає поцілунок. Ніжне тістечко представляє собою запечені збиті білки з цукром. Неймовірна і легка насолода. Іноді можна зустріти ще й іншу назву безе – меренги.
I. Для приготування класичного безе потрібно:
- 5 яєчних білків;
- 1 стакан цукру;
- 15 грамів ванілі.
Безе готуємо наступним чином:
- охолоджені яєчні білки збиваємо в густу піну;
- при збиванні обережно засипаємо цукор і ваніль;
- не можна відразу додавати цукор, бо білки не будуть повітряними;
- потім обережно перемішуємо лопаткою, але не по кругу, а піднімаючи масу знизу вверх;
- потрібно ретельно відділити білки від жовтків;
- на протвінь вистелений промащеним пергаментним папером викласти ложкою, або за допомогою кондитерського шприца невеличкі сфери;
- випікати в духовці при температурі 80-100 градусів на протязі 1,5-2 годин;
- білкову масу необхідно відразу відправляти в духовку, бо вона швидко осяде.
II. Безе з горіхами і шоколадом.
Для приготування безе з горіхами і шоколадом потрібні наступні інгредієнти:
- 2 яєчних білки;
- 120 грамів цукрової пудри;
- 120 грамів грецьких горіхів;
- 140 грамів чорного шоколаду;
- 5 грамів ванільного цукру.
Рецепт готування безе з горіхами і шоколадом:
- в глибокій посудини збити яєчні білки, які потрібно ретельно охолодити;
- не перериваючи збивання, всипати цукор і ваніль;
- в духовці підсушити горіхи і подрібнити;
- шоколад подрібнити в крупні крихти;
- в білкову масу ввести шоколад і горіхи, акуратно перемішати;
- духовку розігріти на 180 градусів;
- на протвінь вистелений промащеним пергаментом, обережно ложкою викласти білкову масу;
- випікати 2 години, щоб добре підсушились;
-вони мають бути світлого кольору, але не засмаженими, добре відставати від протвіня.
III. Різнокольорові безе
Для їх приготування необхідно мати наступні складові:
- 100 грамів молотого мигдалю;
- 100 грамів цукрової пудри;
- 100 грамів цукру;
- 3 яєчних білки;
- харчові барвники декількох видів.
Рецепт приготування різнокольорових безе наступний:
- змішати молотий мигдаль і цукрову пудру;
- в глибокій посудині збити яєчні білки в пишну піну, поступово додаючи цукор і постійно збивати;
- до білкової маси додати мигдальну суміш і барвники, але звісно розділити масу на декілька частин;
- перекласти суміш до кондитерського мішка і викладати на протвінь, вистелений промащеним пергаментним папером;
- залишити при кімнатній температурі на 10-15 хвилин, а потім випікати в духовці біля 20 хвилин;
- коли вони будуть готові, обережно підняти пергамент і змочити водою, щоб вони легко відділились;
- залишити на решітці до повного вистигання, потім промазати кремом.
Безе надзвичайно смачні і ніжні! Тістечкам будуть раді як дорослі, так і діти.


Вівсяне печиво
Навіщо йти в магазин, якщо можна приготувати вдома чудове вівсяне печиво...
Детальніше