

Борщ
Борщ - це одна з традиційних українських страв, яку має вміти готувати кожна господиня.
Борщ - це сама що не є українська страва! Незважаючи на те, що борщ - страва слов'янська, він неодмінно асоціюється з Україною.
Борщ звичайно готується складніше, ніж супчик, але зусилля того варті. Борщ завжди буде бажаною стравою на столі.
Отож, починаємо готувати український борщ.
Інгредієнти:
- 200-300 грам будь якого м'яса на кістці (краще свинину або яловичину);
- 2 середніх буряка;
- 1 велика або 2 середні морквини;
- 10 середніх картоплин;
- 2 цибулини;
- 4 столові ложки томатної пасти;
- пів капустини (середнього розміру);
- 3-4 зубки часнику;
- 1-2 ч.л. оцту;
- сіль та перець за смаком;
- зелень (за бажанням);
- 3 лаврових листочка.
Приготування:
1. Залити в 3-л каструлі воду, дати закипіти. Додати солі та лаврового листа.
2. Кинути туди м'ясо і дати проваритись 40-50 хв.
3. Тим часом ріжемо кубиками цибулю та тремо на терці 1 середню морквину та 2 буряка.
4. Підсмажуємо на олії моркву з цибулею та буряком. В кінці додаєм томатну пасту і смажимо ще 5-8 хв.
5. За той час дрібно шаткуємо капусту. Кидаємо її у каструлю.
6. Чистимо та ріжемо кубиками картоплю, додаємо до бульйону.
7. Коли картопля трохи провариться, додаєм до бульйону підсмажений буряк, моркву та цибулю.
8. Додаєм оцет (якщо борщ не має кислинки).
8. І доварюємо борщ на маленькому вогні, поки картопля не звариться.
9. За 5 хв. до готовності додаєм зелень та часник.
10. Подавати борщ краще зі сметаною.
Смачного
Подібні рецепти