Головна Другі страви Чебуреки


Чебуреки

Чебуреки

Хрустка скоринка золотавого кольору і соковита начинка із фаршу - просто смакота!


Прісний пиріжок з фаршем і приправами – класична страва кримського народу. Спробуйте приготувати чебуреки по нижче приведених рецептах.

 

I. Чебуреки по-домашньому.

Для приготування чебуреків необхідно мати такі інгредієнти:

- 4 склянки борошна;

- 8 ст. ложок олії;

- 1 чайна ложка солі;

- 1/3 чайної ложки солі;

- 1,5 склянки води;

- 1 чайна ложка горілки.

Фарш:

- 600 грамів м’ясного асорті – свинина і телятина;

- 1 склянка м’ясного бульйону;

- 1 цибулина;

- спеції і прянощі.

Рецепт приготування чебуреків наступний:

- в теплій воді розчинити сіль і цукор;

- борошно просіяти на стіл гіркою;

- влити водний розчин, горілку і рослинну олію, замісити тісто;

- потім поставити в тепле місце і дати підійти;

- підбивати 3-4 рази;

- для начинки м'ясо пропустити через м’ясорубку, додати подрібнену цибулю, спеції і прянощі; все розвести бульйоном;

- тісто дуже тонко розкачати;

- з допомогою круглої форми вирізати круги, діаметром приблизно 15см;

- в середину покласти ложку начинки;

- краї змастити яйцем і перегорнути навпіл, щоб вийшов півмісяць;

- кайму зробити з допомогою вилки, притискаючи зубцями тісто;

- смажити в фритюрі до золотистої скоринки з обох сторін.

 

II. Чебуреки Ризькі

Для приготування ризьких чебуреків необхідно мати:

- 0,5 склянки молока;

- 0,5 склянки води;

- чайна ложка солі і цукру;

- 50 мл рослинної олії;

- 4 склянки борошна;

- 2 яйця;

- 500 гамів фаршу асорті;

- 150 мл сметани;

- 1 цибулина.

Рецепт приготування ризьких чебуреків наступний:

- до підігрітого молока додати сіль і цукор;

- потім додати олію і яйця,

- всипати склянку борошна і добре вимішати;

- потім засипати решту борошна і замісити тісто, по консистенції схоже на пластилін;

- завернути у плівку і покласти в холодильник, щоб легше було розкачувати;

- до фаршу додати сметану, дрібно посічену цибулю і спеції – отримаємо начинку;

- від тіста відщепити приблизно одинакові часточки;

- розкачати кружком в діаметрі 15см;

- на половинку викласти начинку і защепити краї;

- обсмажувати на сковорідці в киплячій олії;

- подавати теплими.

 

III. Чебуреки з твердим сиром.

Для приготування чебуреків з твердим сиром знадобиться:

- 2 кг пшеничного борошна;

- 2 склянки перекип’яченої води;

- 1 склянка молока;

- 1 яйце;

- 2 цибулини;

- 200 грамів твердого сиру;

- 1000 м’ясного фаршу;

- склянка рослинної олії;

- сіль і спеції.

Рецепт приготування чебуреків з твердим сиром наступний:

- змішати жовток з двома склянками борошна;

- нагріти молоко і додати борошно з жовтком;

- потім замішуємо тісто, воно має бути м’яким і еластичним, не липнути до рук;

- залишити на пів години, щоб підійшло;

- посипаємо стіл борошном і розділяємо тісто на однакові частини;

- тонко розкачуємо і з допомогою тарілки вирізаємо однакові круги;

- на одну половинку кладемо смужку твердого сиру, зверху фарш;

- защипуємо навпіл у вигляді півмісяця;

- обсмажуємо у великій кількості олії до золотистої скоринки.

 

IV. Чебуреки з бараниною за традиційним рецептом надзвичайно соковиті.

Для їх приготування знадобиться:

- 5 склянок борошна;

- вода;

- сіль;

-рослинна олія.

Начинка:

- 500 грамів баранини;

- 1 цибулина;

- 2 зубки часнику;

- декілька ложок кефіру;

- сіль,

- кмин;

- мелений чорний перець.

Традиційно, чебуреки з бараниною готувють наступним чином:

- із борошна, води і солі готують тісто;

- воно має бути еластичним;

- накрити харчовою плівкою і відправити відпочивати десь на 2 години;

- для начинки баранину рубаємо ножем або дрібно нарізаємо, ні в якому разі не перекручуємо через м’ясорубку;

- додаємо подрібнену цибулю, часник і спеції, додаємо кефір;

- начинка має бути рідкою і соковитою;

- розкачуємо тісто не товще 2мм;

- вирізаємо круг і кладемо начинку;

- згортаємо навпіл у вигляді півмісяця і смажимо на сковорідці у киплячій олії з обох сторін.

 


Приблизна тривалість приготування
Назад


Подібні рецепти


Паштет з печінки

Паштет з печінки

ніжний вершковий післясмак

Детальніше
Запечена картопля

Запечена картопля

смачно і ситно

Детальніше
Котлети у томатному соусі

Котлети у томатному соусі

яскраво й апетитно

Детальніше