Головна Закуски Червона риба


Червона риба

Червона риба

малосольний варіант


Малосольна червона риба готується дуже швидко. З'їдається ще швидше.

Через 40 хв. уже можна смакувати.

 

Щоб засолити рибу, нам знадобиться:

червона риба на ваш вибір (таким способом, до речі, можна готувати й оселедець) (2 кг)

2-3 великі цибулини

сіль (3 ст. л.)

цукор (2 ст. л.)

олія (80 г)

спеції для риби: чорний перець, лавровий листочок, духмяний перець, гвоздика за смаком

 

Малосольна червона риба готується таким чином:

1. Рибу чистимо і акуратно відділяємо шкірочку. Для цього краще зробити невеличкий надріз на спині та тягнути шкірочку до живота.

2. Відділяємо хребет і виймаємо всі кісточки, щоб залишилося тільки філе.

3. Нарізаємо філе на шматочки. Можна - довгі або ж за бажання розрізати їх ще навпіл.

4. Тепер нам потрібна буде цибуля. 2-3 великі цибулини чистимо і нарізаємо півкільцями.

5. Далі власноруч готуємо спеції для засолу риби. Чорний перець горошком, духмяний перець, гвоздика, лавровий листок перемелюємо у кавомолці або подрібнємо в ступці.

6. Рибу кладемо у керамічний чи скляний посуд, додаємо цибулю, спеції, сіль і цукор, соняшникову олію за рецептом (можна додати ще ложку оливкової).

7. Ретельно перемішуємо рибу з маринадом, щоб кожен шматочок з усіх боків "вкутався" ним.

8. Накриваємо кришкою і залишаємо мінімум на 40 хв. Малосольна червона риба готова. При бажанні можна, звісно, залишити її маринуваттся довше для більшої пікантності.

 

До смаку і на здоров'я!

 

 


Приблизна тривалість приготування
Назад


Подібні рецепти


Форшмак

Форшмак

Оригінальна закуска під міцні алкогольні напої.

Детальніше
Фаршировані яйця

Фаршировані яйця

Різноманітні начинки перетворюють відварні яйця на оригінальну закуску.

Детальніше
Жульєн

Жульєн

Французька гаряча закуска може легко замінити основну страву.

Детальніше