Головна Торти Чізкейк


Чізкейк

Чізкейк

Полуничний чізкейк - це немовірна насолода, десерт, який полонить Вас своєю ніжністю..


Не так давно в нашій країні навіть не мали уявлення, що таке чізкейк, і появі цих ласощів ми повинні бути зобов'язані першим кухарям іноземцям, які потягнулися в нашу країну в пострадянський період, хоча в Європі та Америці, та й напевно у всьому світі це був широко відомий десерт.

Чізкейк готують з сиру Рікотта, хаварті, маскарпоне, кисломолочного сиру (творогу) або з вершкового сиру. Використовують також цукор, яйця, вершки і фрукти. Основою чізкейка часто виступає вершкове печиво або бісквіт .Часто додають ваніль, шоколад та прикрашають фруктами чи желе.

Ми ділимся з Вами рецептом полуничного чізкейка.

Отже, щоб приготувати чізкейк Вам знадобляться наступні інгредієнти:

для основи:

- 80 грам будь-якого вершкового печива;

- 100 грам вершкового масла;

- 90 грам борошна;

- 50 грам цукру;

- пів пакетика ванільного цукру;

- 1/3 чайної ложки розпушувача для тіста;

для сирної маси:

- 1 кг сиру (сир обирайте будь-який з перечислених вище, той, який прийдеться Вам більше до смаку. Під час приготування чізкейку я використовувала звичайний домашній сир);

- 150 мл вершків (бажано 20%);

- 200 грам цукру (можна і більше, якщо Ви любитель солоденького);

- 3-4 яйця (в залежності настільки жирний сир, якщо він дуже жирний, то 3 яйця буде достатньо, якщо ж сир сухий, то краже взяти 4);

- 45 гр картопляного крохмалю;

- 1 пакетик ванільного цукру;

для прикраси:

- 2 пакетика желе для торта

- 0,5 кг полуниць;

- 0,5 л води;

- 100 гр цукру.

Запікати чізкейк краще в круглій формі (у мене діаметр форми 25 см). Тому перед приготуванням потрібно взяти форму, вирізати відповідного розміру пергамент (папір для випічки), застелити на дно, змазати форму маслом (дно і бортики).

Тепер починаємо готувати основу для чізкейка. Вершкове печиво потрібно покласти в поліетиленовий пакетик і подрібнити в крихту. Це можна зробити за допомогою качалки для розкачування тіста. Далі змішайте в посудині розм'якшене вершкове масло (за годину до приготування чізкейку його потрібно вийняти з холодильника), подрібнене печиво, просіяне борошно, розпушувач а також простий і ванільний цукор. Добре розімніть суміш та викладіть на дно форми, утрамбуйте пальцями, щоб основа була суцільна і рівна. Поставте основу в холодильник на 20-30 хвилин.

А тим часом можна готувати сирну масу. Для цього потрібно змішати яйця, цукор, ванільний цукор і добре збити до однорідної пишної маси. Додайте крохмаль, вершки і збийте ще раз. Потім додайте сир і вимісіть масу до однорідного стану (я все вимішувала кухонним комбайном - це легко та швидко). Вилийте сирну масу поверх підготовленої раніше основи. Запікайти чізкейк потрібно в розігрітій  до 160-170 0С духовці приблизно 1 годину  (тривалість може бути різною, в залежності від товщини сирної маси). Щоб переконатись, що чізкейк готовий, потрібно проткнути його сірником. Якщо на ньому не лишається сиру, то чізкейк готовий, ще одна ознака готовності - верх чізкейку має перестати колихатись. Отож, якщо бачите, що чізкейк готовий, вимкніть духовку і залиште його там на пів години. Потім дістаньте чізкейк і дайте йому охолонути при кімнатній температурі, не виймаючи з форми. Чізкейк має відійти від країв форми на 2-3 мм.

Після того як чізкейк охолонув, можна готуватись його прикрашати. Полуницю потрібно помити і обсушити, потім розрізати на половинки чи на скибочки (якщо дуже велика). Викладіть полуницю на основу чізкейка. Потім візьміть 2 пакетика желе для торта, додайте воду та цукор і постійно помішуючи доведіть до кипіння. Трохи охолодіть, продовжуючи помішувати (охолоджувати потрібно не сильно, адже це швидкозастигаюче желе). Залийте чізкейк цим желе повністю (і зверху і по бокам) та поставте в холодне місце на  2 години.

 

Тепер можна виймати чізкейк з форми.

Подавати цей десерт потрібно охолодженим.

 

Смачного!

 


Приблизна тривалість приготування
Назад


Подібні рецепти


Сирник

Сирник

Рецептів сирників є безліч. Кожна господиня готує його по-своєму – з маком, яблуками, сухофруктами, родзинками і т.д. Ми пропонуємо вам рецепт класичного сирника.

Детальніше
Шоколадно-банановий торт

Шоколадно-банановий торт

Шоколадно-банановий торт - це дуже смачний десерт, який не потребує багато часу і затрат...Порадуйте ним своїх рідних та близьких.

Детальніше
Медовик

Медовик

Медовик - це ніжний торт, що поєднує в собі смак м'яких медових коржів з легкою начинкою, покритий золотистої крихтою.

Детальніше