Головна Печиво Чурчхелла


Чурчхелла

Чурчхелла

"Корисний снікерс"


Ласощі, які були доступні лише на період літніх відпусток. Чурчхелла – традиційні східні солодощі, які готувалися із виноградного соку і горіхів.

Зазвичай, весь процес займає чотири етапи:

1 – приготування сиропу, шляхом виварювання соку з цукром і борошном;

2 – занурення ниток з нанизаними горіхами в густу суміш;

3 – просушування фруктового шару, але при цьому він має залишитись м’яким;

4 – витримка, коли солодощі перекладались в ящики з пергаментним папером і витримували декілька тижнів.

Зберігати Чурчхеллу можна більше року. Саме тому вона набула такої популярності в країнах Кавказу. Збираючи урожай винограду, можна приготувати солодощі про запас.

Але горіхова ковбаска не тільки смачна, а й дуже корисна. В першу чергу, за рахунок вмісту глюкози, фруктози, корисних кислот, дубильних речовин. Горіхи надають чурхеллі високої енергетичної цінності. Але перерахувавши всю користь для організму, це питання відпадає саме собою.

 

Для приготування чурчхелли потрібно:

- 1 літр виноградного соку, свіже вичавленого;

- 125 грамів горіхів – ліщини, грецьких, арахісу або мигдалю;

- 1 склянка борошна;

- цукор.

Приступаємо до приготування чурчхелли:

- на міцну нитку, можна взяти в декілька раз звичайну, нанизати горіхи довжиною 20-25 см, залишаючи петельки для підвішування;

- борошно змішуємо с водою;

- закипятити літру соку і додати цукор за смаком;

- потім тонкою струйкою вливати борошняний розчин, але постійно помішувати, щоб не утворювались грудочки;

 -маса має бути густою, але не злиплою;

- нитки з горіхами занурюємо в виноградну суміш, і підвісивши на пів години, даємо стекти зайвій масі;

- знову повторюємо занурення;

- витримуємо в прохолодному темному місці тиждень.

 

Для виготовлення чурчхелли беруть не лише виноградний сік, а й яблучний, гранатовий, вишневий, абрикосовий і інші. Горіхи можна використовувати будь-які, які у вас є. Також ізюм, сухофрукти, насіння соняшнику.


Приблизна тривалість приготування
Назад


Подібні рецепти


Вівсяне печиво

Вівсяне печиво

Навіщо йти в магазин, якщо можна приготувати вдома чудове вівсяне печиво...

Детальніше
Пісочне печиво

Пісочне печиво

Пісочне печиво - просте, дешеве, смачне печиво...

Детальніше
Печиво трояндочка

Печиво трояндочка

Оригінальне печиво, яке не потребує багато часу для приготування.

Детальніше