Головна Другі страви Фаршировані гриби


Фаршировані гриби

Фаршировані гриби

смачно і святково



Вдале смакове поєднання гостренької - з прикопченої ковбаски - начинки і печених печериць.

Спробуйте - не пошкодуєте!

 

Для приготування цієї закуски з грибів нам знадобиться:

* 10 великих шампіньйонів (з урахуванням того, що їх потрібно буде начинити)

* 1 середньої величини цибулина

* 3-4 шматочки напівкопченої ковбаски (на зразок салямі чи сервілату) або ж невеличкий шматочок шинки

* 2 зубчики часнику

* декілька гілочок свіжої зелені - кропу, петрушки чи селери

* 3-4 ст. л. олії (краще, якщо візьмете оливкову, проте можна і соняшникову, але рафіновану, нейтральну за смаком і ароматом)

* сіль, чорний перець

 

 

Готуємо гриби до запікання:

1. Шампіньйони потрібно ретельно промити і дістати ніжки - обережно, щоб не пошкодити стінки шапок (ніжки, до речі, можна залишити для приготування іншої страви, наприклад грибного супу чи соусу).

2. Чистимо цибулю і дрібненько нарізаємо (при цьому варто мати на увазі: чим дрібніше, тим менш помітною вона буде у готовій страві).

3. Так само дрібнесенько кришимо ковбаску чи шинку.

4. Змішуємо ці інгредієнти і щедро присмачуємо меленим чорним перцем і дрібкою солі (з сіллю будьте обережні: слід враховувати солоність ковбаси).

Тепер беремося безпосередньо до фарширування шампіньйонів:

1. Шапки (внутрішнім боком доверху) викладаємо на деко, попередньо змазане олією, і тісненько вкладаємо всередину начинку.

2. Розтираємо у ступці або подрібнюємо у блендері часник і додаємо сюди декілька ложок олії.

3. Рівномірно, чайною ложечкою, розподіляємо начинку поверх попередньої.

І ставимо у розігріту до 200 градусів духовку.

Важливо! Від того, наскільки правильно ми витримаємо страву в духовці, буде залежати смак наших грибочків. Тому спочатку шампіньйони мають запікатися ближче до верху духовки, але лише до того моменту, поки не почне зарум'янюватися начинка. Як тільки ви це помітите, потрібно зменшити температуру до 150 градусів і перемістити деко з печерицями вниз. Довго запікати ці гриби не потрібно, ще хвилин із 15. За хвилину до цілковитої готовності поверх начинки бажано покласти подрібнену зелень, щоб вона добре прогрілася і повністю розкрила свій аромат.

 

 

 

 


Приблизна тривалість приготування
Назад


Подібні рецепти


Паштет з печінки

Паштет з печінки

ніжний вершковий післясмак

Детальніше
Запечена картопля

Запечена картопля

смачно і ситно

Детальніше
Котлети у томатному соусі

Котлети у томатному соусі

яскраво й апетитно

Детальніше