Головна Закуски Фаршировані шампіньйони


Фаршировані шампіньйони

Фаршировані шампіньйони

сир плюс горішки


Якщо раптом захотілося перекусити чимось смачненьким, можна приготувати фаршировані шампіньйони.

Як варіант начинки - сир, горіхи та зелень. Проте можливості тут необмежені.

 

Щоб приготувати фаршировані шампіньйони, нам знадобиться:

шампіньйони великі (10 шт.)

м'який сир (100 г)

волоські горіхи (50 г)

петрушка або базилік (листочки)

часник за бажанням (1-2 зубчики)

сіль, чорний перець за смаком

рафінована олія (оливкова або соняшникова) (1-2 ст. л.)

 

Готуємо фаршировані шампіньйони:

1. Шампиньйоны ретельно миємо, після чого обсушуємо.

2. Вирізаємо зі шляпок ніжки та плівку. Шляпки відкладаємо вбік, ніжки дрібненько нарізаємо.

3. Миємо, обсушуємо і подрібнюємо зелень, за бажанням - часничок.

4. Сильно розігріваємо суху сковорідку і смажимо на ній горіхи, постійно помішуючи, до 5 хв.

5. Коли горіхи схолонуть, подрібнюємо їх, але не дуже сильно, не до крихт.

 

 

6. На розігрітій олії обсмажуємо шляпки шампіньйонів до рум'яності з кожного боку. Перекладаємо на тарілку, щоб прохололи.

7. М'який сир нарізаємо невеличкими кубиками.

8. А тепер змішуємо всі інгредієнти для начинки: подрібнені ніжки грибів, сир, горіхи, зелень, часник. Приправляємо сіллю і перцем, гарненько перемішуємо.

9. Щільно наповнюємо шляпки начинкою. Перекладаємо грибочки на деко, накрите папером для випічки, просоченим олією, і ставимо у попередньо розігріту до 200 °С духовку на хв. 7. 

10. Готові шампіньйони набудуть золотистого кольору. Подавати їх можна і як теплу, і як холодну закуску.


Приблизна тривалість приготування
Назад


Подібні рецепти


Форшмак

Форшмак

Оригінальна закуска під міцні алкогольні напої.

Детальніше
Фаршировані яйця

Фаршировані яйця

Різноманітні начинки перетворюють відварні яйця на оригінальну закуску.

Детальніше
Жульєн

Жульєн

Французька гаряча закуска може легко замінити основну страву.

Детальніше