Головна Закуски Форшмак


Форшмак

Форшмак

Оригінальна закуска під міцні алкогольні напої.


Пастоподібна закуска прийшла до нас із єврейської кухні. Форшмак  відноситься до національних страв. Причому досить швидко прижилась у повсякденному меню, адже вона досить смачна та проста у приготуванні. Форшмак по суті, той же паштет на основі оселедців з додаванням хліба, цибулі, яєць, горіхів, зелені та інше. Страву подають цілою на блюді, намазану на шматочки чорного хліба, у тарталетках, лаваші.

 

Щоб приготувати форшмак потрібно мати такі інгредієнти:

- 2 шт оселедеців;

- 2 курячих яєць;

- 1 велике кисле яблуко;

- 1 велика цибулина;

- 100 грамів грецьких горіхів;

-  5-6 шматочків білого батону або тостового хліба;

- 100 грамів молока;

-  2 ст. ложки олії;

- 1 ст. ложка соку лимону;

-  зелень і майонез для прикраси.

 

Процес готування форшмаку досить легкий:

- оселедці вичинити, очистити від кісток і шкіри, щоб залишилось лише філе;

-  хліб розмочити в молоці і залишити на 5 хвилин;

-  яблуко и цибулю очистити, нарізати меншими часточками;

-  пропустити через м’ясорубку оселедець, цибулю, яблука, яйця, хліб, горіхи;

- до отриманої маси додати сік лимону і олію;

- добре перемішати, викласти до форми і поставити в холодильник на декілька годин;

- перед подачею на стіл прикрасити майонезом і зеленню.

 

Проте традиційний рецепт дещо зазнав змін. Багато хто додає картоплю, солоні і свіжі огірки, буряк, моркву, зелень, різноманітні спеції. До основної маси використовують вершки, сметану, майонез, інші соуси. 


Приблизна тривалість приготування
Назад


Подібні рецепти


Фаршировані яйця

Фаршировані яйця

Різноманітні начинки перетворюють відварні яйця на оригінальну закуску.

Детальніше
Жульєн

Жульєн

Французька гаряча закуска може легко замінити основну страву.

Детальніше
Рулет

Рулет

цікава і красива закуска

Детальніше