Головна Пісні страви Голубці з грибами


Голубці з грибами

Голубці з грибами

Голубці з грибами стануть чудовим доповненням до вашого пісного столу


Отже, щоб приготувати голубці з грибами вам знадобиться:
 
- 1 качан капусти,
- 150 г рису,
- 2 морквини,
- 1-2  цибулини,
- 250 г печериць,
- 1-2 зубчики часнику,
- зелень петрушки, кропу,
- 2 ст.л. томатної пасти чи томатного соусу, 
- 1-2 столових ложки,
- олія для смаження,
- сіль, перець
 
Для заправки:
- 3-4 столових ложки том. пасти чи соусу,
- приблизно 0,5-літра води щоб ледь покрила голубці),
- спеції за смаком
 
Приготування
1. Качан капусти вимити і розібрати на листя. Листя опускати в киплячу підсолену воду на пару хвилин, поки листя не стануть м'якими. 
2. Відварені листя вийняти та  охолодити.
3. З кожного листка пообрізати потовщення.
 
В той час готуємо начинку
 
4. Рис відварити до напівготовності.
5. Печериці вимити й нарізати скибочками.
6. Помідори вимити, зняти з них шкірку і нарізати м'якоть маленькими кубиками.
7. Часник пропустити через прес.
8. Зелень мілко нарізати.
9. Цибулю почистити і дрібно порізати.
10. Морква вимити, очистити і натерти на крупній тертці.
11. На розігрітій з олією сковороді обсмажити цибулю ~ 2 хвилини, потім додати моркву і смажити разом ще 5 хвилин на невеликому вогні .
12. Окремо обсмажити печериці ~ 4 хвилини.
13. З'єднати разом: рис, цибулю з морквою, печериці, часник, зелень, сіль, перець і добре перемішати начинку.
14. В підготовлене пропарене листя завертаємо фарш (приблизно столова ложка фаршу, з гіркою).
15. На дно каструлі кладемо пропарені листя які не підійшли для голубців. На них зверху викладаємо голубці.
Після того як ми склали в каструлю всі голубці, ми заливаємо їх водою, додаємо томатну пасту, сіль та спеції.
16. Готувати на слабкому вогні приблизно годину.
 
Голубці з грибами готові.
Самачного!

Приблизна тривалість приготування
Назад


Подібні рецепти


Грибний плов

Грибний плов

Дуже смачний та апетитний грибний плов

Детальніше
Тушена капуста з грибами

Тушена капуста з грибами

Тушена капуста з грибами та квасолею. Дуже проста у приготуванні страва.

Детальніше
Фарширований перець

Фарширований перець

Фарширований перець - страва, яка подобається багатьом. Але якщо рецепт трохи змінити, то така страва прекрасно підійде в період посту

Детальніше