Головна Перші страви Гороховий суп


Гороховий суп

Гороховий суп

Корисний і смачний суп з копченостями і сухариками. Просто смакота!


Завдяки своїй простоті, гороховий суп виступає частим гостем на столі. Колотий горох ви зможете знайти в кожному магазині. Не варто забувати про консервований зелений горошок, а також свіжозаморожений.

 

Для приготування класичного горохового супу з копченостями необхідно мати такі складові:

- 1,5 склянки колотого сухого гороху;

- 500 грамів свинячого копченого ребра;

- 2 великі картоплини;

- 1 морквина;

- 1 цибулина;

- лавровий лист;

- батон або тостовий хліб;

- спеції;

- зелень.

 

Гороховий суп з копченостями готуємо наступним чином:

- горох з ночі залити водою, щоб набух;

- з батону або тостового хліба зрізати скоринку і м’якуш нарізати кубиками;

- висипати на протвінь і поставити до розігрітої духовки на декілька хвилин;

- можна просто підсушити на сковорідці, смаженій олією;

- свинячі ребра розділити за кількістю кісточок, а потім кожну розрубати на 5-6 см шматочки;

- моркву вимити і очистити, нарізати кружальцями;

- в киплячу воду додати ребра і моркву, приправити і томити на малесенькому вогні, ледве прів десь 1 годину;

- намочений горох відкинути на друшляк і промити водою, засипати до ребер;

- потрібно деякий час постійно помішувати, щоб половинки не приставали до дна;

- очищену картоплю нарізати кубиками, а цибулю дрібно посікти;

- додати в киплячий бульйон;

- варити до готовності гороху;

- розлити по тарілкам, додати по жмені сухариків і посипати зеленню.

 

Якщо взяти консервований або заморожений горох, то приготування супу займе значно менше смаку. Не потрібно також чекати, доки він розвариться. На відміну від колотого, він готовий до вживання за декілька хвилин. 


Приблизна тривалість приготування
Назад


Подібні рецепти


Борщ

Борщ

Борщ - це одна з традиційних українських страв, яку має вміти готувати кожна господиня.

Детальніше
Омлет

Омлет

Різні рецепти найсмачніших омлетів з усього світу.

Детальніше
Суп-пюре

Суп-пюре

Детальніше