Головна Перші страви Гречаний суп


Гречаний суп

Гречаний суп

Ароматний суп з м'ясом чудово смакує на гаряче.


Відноситься до круп’яних супів. Гречаний суп можна сміливо назвати одним із головних джерел підвищення гемоглобіну і корисних мікроелементів. Страва досить легко і швидко готується, тому з приготуванням справиться навіть підліток.

 

Для гречаного супу необхідні такі інгредієнти:

- 500 грамів м’яса;

- 1 склянка гречаної крупи;

- 4 середні картоплини;

- 1 цибуля;

- 1 морква;

- 1 зубок часнику;

- лавровий лист;

- зелень;

- спеції;

- олія, сало або смалець.

 

Готуємо гречаний суп наступним чином:

- промите м'ясо ріжемо порційними шматочками, заливаємо водою і доводимо до кипіння;

- зливаємо першу воду, промиваємо м'ясо і знову заливши водою доводимо до кипіння;

- варимо на слабкому вогні до готовності, приправивши на власний смак;

- моркву натерти на терці, цибулю нарізати дрібними кубиками;

- на сковорідці розігріти олію, смалець або витопити сало;

- підсмажити моркву і цибулю;

- до мясного бульйону додати промиту гречану крупу;

- через 10 хвилин закласти порізану кубиками картоплю;

- варити на слабкому вогні 15 хвилин, а потім додати заправку, лавровий лист, часник і зелень.

 

Для приготування супу можна використати будь-яке м'ясо, смак від того не зміниться. Якщо ви на дієті, або постуєте, то замість м’яса візьміть гриби. Суп буде дуже ситний і смачний. 

 

 Спробуйте приготувати класичний суп з гречаною крупою, він обов'язково вам сподобається.


Приблизна тривалість приготування
Назад


Подібні рецепти


Борщ

Борщ

Борщ - це одна з традиційних українських страв, яку має вміти готувати кожна господиня.

Детальніше
Омлет

Омлет

Різні рецепти найсмачніших омлетів з усього світу.

Детальніше
Суп-пюре

Суп-пюре

Детальніше