Головна Пісні страви Грибний плов


Грибний плов

Грибний плов

Дуже смачний та апетитний грибний плов


Інгредієнти:
- 100г олії,
- 2-3 великі головки цибулі,
- 2 великі моркви,
- 400г свіжих печериць,
- 300г довгозернистого рису,
- Сіль, перець, спеції за смаком
 
Приготування грибного плову:
 
1. Рис промити водою, залити теплою кип'яченою водою і залишити на час приготування цибулі та моркви.
 
2. Цибулю дрібно нарізати.
 
У посудину, в якій буде готуватися страва ( найкраще чугунну) налити олію і розігріти її на середньому вогні.
Засипати цибулю, перемішати і залишити тушитися. Періодично помішувати.
 
3. Моркву почистити і натерти на середній тертці.
Коли цибуля стане м'якою,  і трохи почне змінювати колір на золотистий, всипати моркву.
Перемішати. Смажити при частому помішуванні.
 
4. Якщо гриби брудні, то промити прохолодною водою.
Гриби позрізати тонкими пластинками.
Коли морква наполовину прожариться, всипати до овочів гриби.
Перемішати і смажити до випаровування вологи.
В цей же час з рису добре злити воду.
 
5. У готові овочі з грибами покласти обсушений рис і смажити при помішуванні 2 хвилини.
 
6. Влити приблизно півлітра окропу.
Закритипосуину щільно кришкою.
Вогонь зменшити до мінімуму.
 
7. Через 10-15 хвилин кришку зняти, рис посолити і покласти спеції. При необхідності долити окропу.
Акуратно перемішати  лопаткою. Закрити кришкою. Готувати ще приблизно 10-15 хвилин.
 
Грибний плов готовий!

Приблизна тривалість приготування
Назад


Подібні рецепти


Тушена капуста з грибами

Тушена капуста з грибами

Тушена капуста з грибами та квасолею. Дуже проста у приготуванні страва.

Детальніше
Голубці з грибами

Голубці з грибами

Голубці з грибами стануть чудовим доповненням до вашого пісного столу

Детальніше
Фарширований перець

Фарширований перець

Фарширований перець - страва, яка подобається багатьом. Але якщо рецепт трохи змінити, то така страва прекрасно підійде в період посту

Детальніше