Головна Перші страви Грибний суп


Грибний суп

Грибний суп

Чудова ідея для смачного обіду!


Важко встояти перед ароматним супом. Особливо коли це лісові грибочки. Для супу можна брати будь-які гриби – шампіньйони, польські, лисички, білі, опеньки. Якщо ви не маєте сушених грибів, то візьміть мариновані, консервовані, свіжі, морожені. Або навіть суміш! Це додасть пікантності смаку.

 

Для приготування грибного супу необхідні такі інгредієнти:

- 200 мл сметани;

- 1 цибулина;

- 1 морквина;

- 300 грамів сухих грибів, бажано лісових;

- 5 середніх картоплин;

- олія;

- вершкове масло;

- зелень;

- сіль;

- лавровий лист.

Готується грибний суп наступним чином:

- сушені гриби залити кип’ятком і залишити на 15 хвилин до набухання;

- очищену моркву натерти на крупній терці;

- цибулю почистити і нарізати півкільцями;

- гриби відкинути на друшляк, але настій не виливати;

- перелити його в каструлю і довести до кипіння;

- закладаємо шматочки картоплі і грибів;

- варимо 15 хвилин;

- на сковорідці розігріваємо вершкове масло і олію;

- підсмажуємо цибулю і моркву;

- до заправки додати сметану і протушкувати;

- потім додати все в каструлю;

- приправити за смаком і проварити 15 хвилин;

-додати зелень.

 

Замість сметани можна використати вершки, при чому будь-якої жирності. Приготувавши грибний суп, ви отримаєте ситну страву для обіду. Відсутність м’яса компенсує білок, який знаходиться в великій кількості в грибах.

В якості спецій, особливо гармонійно пасує мускатний горіх, мелений коріандр, часник. Якщо грибний суп не будуть куштувати діти, то можна додати декілька ложок білого вина.

Проте, смак грибного супу залежить від ваших смаків і вподобань.


Приблизна тривалість приготування
Назад


Подібні рецепти


Борщ

Борщ

Борщ - це одна з традиційних українських страв, яку має вміти готувати кожна господиня.

Детальніше
Омлет

Омлет

Різні рецепти найсмачніших омлетів з усього світу.

Детальніше
Суп-пюре

Суп-пюре

Детальніше