Гуляш

Гуляш

Смачна страва угорської кухні, яка не залишить байдужим нікого!


Традиційна страва угорської кухні. Її почали готувати пастухи, в чавунці обсмажували на салі гов’ядину, потім додавали картоплю, помідори, болгарський перець, цибулю. В результаті тушіння, утворювався густий соус. В перекладі з угорської гуляш означає пастух.

 

I. Для приготування класичного гуляшу із потрібно:

- 800 грамів ріпчастої цибулі;

- 30 грамів паприки;

- 1 кг пісної гов’ядини;

- 1 ст. ложка томатної пасти;

- 1 зубок часнику;

- 1 ст. ложка бальзамічного оцту;

- дрібка кумину і майорану;

- 2 лаврових листи;

- 50 мл рослинної олії;

- 2 ст. ложки борошна;

- 1 склянка червоного сухого вина;

- 1 лимон;

- сіль і чорний мелений перець.

 

Процес приготування гуляшу наступний:

- в розігрій сковорідці з товстим дном олії обсмажити до золотистого кольору дрібно нарізану цибулину;

- потім додати паприку, томатну пасту, дрібно посічений часник, цедру лимона, кумин, майоран і лавровий лист;

- підрум’янити 10 хвилин;

- потім залити вино, бальзамічний оцет і воду;

- довести до кипіння;

- м'ясо нарізати невеликими кубиками і вкинути в киплячу суміш;

- варити дві години,

- за 20 хвилин до готовності всипати муку, щоб досягнути густоти.

 

II. Гуляш із баранини.

Для приготування гуляшу із баранини потрібно:

- 100 грамів бекону;

- 1 цибулина;

- 2 штуки помідорів;

- 1 зубок часнику;

- пів ложки тмину;

- 1,5 чайної ложки паприки;

- 1 кг відбірної м’якоті баранини;

- лавровий лист;

- 250 мл овочевого бульйону;

- 500 грамів картоплі;

- 100 грамів замороженого зеленого горошку;

- 5 столових ложок сметани.

Рецепт приготування гуляшу із баранини наступний:

- в посудині з товстим дном обсмажити бекон;

- потім додати цибулю і помідори, смажити 3 хвилини;

- туди ж відправити тмин, часник, паприку, шматочки баранини і овочевий бульйон;

- довести до кипіння, зменшити вогонь і тушити під кришкою 40 хвилин;

- після цього додати картоплю і протушити 15 хвилин;

- потім зелений горошок;

- в кінці влити сметану і притрусити паприку.

 

III. Ящо ви любите більш пісне м‘ясо, то спробуйте приготувати гуляш з індички з абрикосами.

Для нього необхідно наступні інгредієнти:

- 500 грамів філе індички;

- 1 літр м'ясного бульйону;

- 150 грамів консервованих абрикосів;

- 4 столові ложки оцту;

- 2 чайні ложки соєвого соусу;

- 4 столові ложки томатної пасти;

- 1 цибулина;

- 1 чайна ложка цукру;

- 2 зубки часнику;

- 2 штуки стручкового червоного перцю;

- 2 столові ложки рослинної олії.

Процес приготування гуляшу з індички наступний:

- в бульйоні проварити філе індички близько 20 хвилин;

- в окрему посудину злити абрикосовий сік, а плоди нарізати кубиками;

- сироп змішати з 125мл бульйону, оцтом, соєвим соусом і томатною пастою;

- посолити і додати цукор;

- коли суміш закипить додати нарізані абрикоси;

- цибулю і часник дрібно посікти;

- перець нарізати смужками;

- м’ясо підсмажити на розігрітій олії,

- додати часник, перець і цибулю,

- залити соусом і тушкувати до готовності.

 

IV. Якщо з м’ясним гуляшем все зрозуміло, то можна спробувати приготувати рибний гуляш.

Для приготування рибного гуляшу потрібні інгредієнти:

- 2 столові ложки оливкової олії;

- 2 головки червоної цибулі;

- 1 червоний стручковий перець;

- 1 корінь фенхелю;

- 2 зубчики часнику;

- 2 банки помідорів у власному соку;

- 1 столова ложка томатної пасти;

- 200 мл білого сухого вина;

- 700 грамів філе білої риби;

- 200 грамів тигрових креветок;

- 150 грамів оливок;

- зелень петрушки;

- сіль і мелений чорний перець.

Якщо всі складові готові, то розпочинаємо готувати рибний гуляш:

- в каструлі розігріти олію;

- додати дрібно нарізану цибулю, фенхель, часник і перець смужками;

- готувати на тихому вогні 10 хвилин;

- потім додати томати і томатну пасту, біле вино і тушкувати без кришки 15-20 хвилин;

- філе риби вимити і нарізати шматочки 5 см;

- додати до тушкованих овочів і проварити 10 хвилин;

- в кінці додати очищені креветки і дрібно нарізані оливки;

- перед подачею притрусити зеленню петрушки.

 

Всі рецепти різні, але кожен з них дійсно смачний.


Приблизна тривалість приготування
Назад


Подібні рецепти


Картопляна запіканка

Картопляна запіканка

Ситна запіканка під рум'яної скоринкою стане частим гостем на вашому столі.

Детальніше
Котлета по-київськи

Котлета по-київськи

Справжній шедевр!

Детальніше