Головна Другі страви Хачяпурі


Хачяпурі

Хачяпурі

Класика грузинської кухні. Справжня смакота!


Виступає невід’ємним атрибутом грузинської кухні. Мало, хто не куштував цієї смакоти. До вашої уваги представляємо рецепти хачапурі.

 

 I. Для приготування грузинського хачапурі необхідно:

- 0,5 літра кефіру або просто кваші;

- 1 яйце;

- 1ч. ложка цукру і солі;

- 1ч. ложка соди або розрихлювала;

- 5 склянок борошна;

- рослинна олія;

- 500 грамів сиру сулугуні або солоної бринзи.

Хачяпурі готуємо наступним чином:

- бринзу натерти на крупній терці, якщо сулугуні – то порізати;

- борошно просіяти і змішати з розрихлювачем;

- влити кефір, сіль, яйце, 2 столові ложки олії і замісити еластичне тісто;

- поставити в холодильник на годину;

- потім розділити на невеликі шматочки;

- розкачати, в середину покласти 5 ложок начинки, її має бути багато;

- защипнути по кругу, а потім перевернути швом вниз;

- тонко розкачати;

- на розігрітій і змащеній олією сковорідці обсмажуємо хачапурі з обох сторін;

- якщо починють утворюватись повітряні кульки, потрібно проколоти верх хачапурі;

- складати один на один, перемазуючи вершковим маслом.

 

II. Якщо ви спішите і не маєте часу вимішувати тісто, то знадобиться рецепт хачапурі з лаваша.

Для його приготування знадобиться:

- 2 великі тонкі лаваші;

- 2 яйця;

- 250 грамів кисломолочного сиру;

- 250 грамів твердого або плавленого сиру;

- 250 грамів кефіру;

- сіль,

- вершкове масло для змазування країв.

За лічені хвилини ви отримаєте смачні хачапурі:

- яйця збиваємо з кефіром;

- твердий сир натерти і змішати з кисломолочним сиром;

- від великого лавашу відрізати 1/3, змочити в кефірно-яєчній суміші і покласти на велику частину;

- викладаємо начинку, звертаємо і промазуємо кефірною сумішшю;

- потім знову начинку і закрити рештою тіста;

- краї змазати вершковим маслом;

- рулети викласти на промащений протвінь і змазати кефірно-яєчною масою,

- випікати при температурі 180 градусів протягом 20-25 хвилин, доки не зарум’яниться скоринка.


Приблизна тривалість приготування
Назад


Подібні рецепти


Паштет з печінки

Паштет з печінки

ніжний вершковий післясмак

Детальніше
Запечена картопля

Запечена картопля

смачно і ситно

Детальніше
Котлети у томатному соусі

Котлети у томатному соусі

яскраво й апетитно

Детальніше