Головна Печиво Халва


Халва

Халва

Корисні солодощі можна приготувати в домашніх умовах. Спробуйте!


Досить популярний вид солодощів ще з радянських часів. Халва прийшла до нас зі сходу. Традиційно виготовляється зі смаженого насіння або горіхів, цукру і збитої карамельної маси з піно утворюючою сировиною. Зазвичай, нею служить відвар мильного солодового або мильного кореню.

 

Халва буває різних видів: арахісова, соняшникова, соєва, горіхова, кунжутна або тахінна, комбінована.До основної маси додають цілі родзинки, цукати, різноматні горіхи. Досить часто можна відчути ваніль, шоколад, кокосову стружку.

 

Що стосується користі халви, то варто порахувати всі поживні мікроелементи з насіння і горіхів. В сучасних умовах, більшість виробників здешевлює виробництво, додає домішки, консерванти, барвники і емульгатори.

 

Тому існує сенс приготувати домашню халву, адже вона буде приносити лише користь організму. Звісно, вона буде відрізнятись від магазинної, але набагато смачніша.

 

Для приготування халви знадобляться такі інгредієнти:

- 200 грамів очищеного насіння соняшнику;

- 50 грамів цукру;

- 50 мл рослинної олії;

- 150 грамів муки;

-  50 мл води.

 

Розпочинаємо готувати халву наступним чином:

-  на розігрітій сковорідці підсмажити насіння соняшнику;

-  потім пропустити через м’ясорубку або блендер до утворення однорідної перетертої маси;

-  в каструлю влити воду і довести до кипіння;

-  вкинути цукор і варити до повного розчинення;

-  на суху розігріту сковорідку викласти муку і підсмажити до жовтого кольору, постійно помішуючи щоб не пригоріла;

-   підсмажену муку також пропустити через м’ясорубку або блендер;

-  з’єднати с протертим насінням;

-  потім додати цукровий сироп, рослинну олію і добре перемішати;

-  форму вистелити пергаментом і викласти халву;

-  поставити під гніт і поставити на ніч у холодильник;

-  вийняти з форми і порізати порційними шматочками.

 

Другий рецепт – халва горіхова. Для неї знадобиться:

- 1 стакан манної крупи;

- 1 стакан цукру;

- 1 стакан води;

- 1 стакан молока;

-  4 столові ложки топленого масла;

-  50 грамів ізюму без кісточок;

-  50 грамів мигдалю;

- мелений кардамон на кінчику ножа.

 

Приготування халви наступний:

-  із води і цукру зварити сироп, додати молоко;

-  в сотейник додати топлене вершкове масло і обсмажити манку до золотистого кольору;

-  зменшити вогонь і додати сироп з молоком;

-  потім кардамон, ізюм, перемелений мигдаль і варити до повного пропитування сиропу;

-  потім перекласти до форми, вистеленої пергаментом або харчовою плівкою;

-  поставити на холод для застигання;

-  потім нарізати порційними шматочками.

 

Як бачите, попри зовнішню складність, приготувати халву зможе кожен. Тому смакуйте на здоров’я!

 

 


Приблизна тривалість приготування
Назад


Подібні рецепти


Вівсяне печиво

Вівсяне печиво

Навіщо йти в магазин, якщо можна приготувати вдома чудове вівсяне печиво...

Детальніше
Пісочне печиво

Пісочне печиво

Пісочне печиво - просте, дешеве, смачне печиво...

Детальніше
Печиво трояндочка

Печиво трояндочка

Оригінальне печиво, яке не потребує багато часу для приготування.

Детальніше