Головна Печиво Хворост


Хворост

Хворост

Хрумкий і солодкий!Чудово смакує на кожен день і до свята!


Більшість знайомі з печивом хворост! Його готувала бабуся або мама. Саме тому, існує велика кількість рецептів приготування печива хворост. Пропонуємо до вашої уваги декілька з них, але вибір за вами.

 

I. Для приготування повітряного хворосту потрібно:

- 1 великий стакан борошна;

- 11 грам сухих дріжджів;

- 2 чайні ложки цукру;

- сіль на кінчику ножа;

- 1 куряче яйце;

- 50 мл води;

- пів склянки цукрової пудри;

- рослинна олія.

 

Процес готування печива хворост наступний:

- в теплій воді розвести сухі дріжді,

- додати трохи борошна, щоб консистенція нагадувала рідку кашу;

- поставити в тепле місце, щоб підійшла опара;

- яйце збити з цукром і сіллю;

- добавити в дріждяну масу, замісивши круте тісто;

- розділити на невеликі кульки, завбільшки з куряче яйце;

- кожну кульку розкачати в тонкий пласт, зробивши паралельні прорізи;

- в посудині з високими стінками розігріти олію;

- смажити невеликими порціями, але має вільно плавати в олії;

- викласти на серветку, щоб увібрався зайвий жир;

- посипати цукровою пудрою.

 

II. Для приготування класичного хворосту потрібні наступні інгредієнти:

- 2 шт курячих яєць;

- 1/4 склянки цукру;

- 3 столові ложки горілки;

- 3 столові ложки цукру;

- 3 склянки борошна;

- 500 грамів рослинної олії;

- пакетик кориці.

 

Рецепт приготування досить простий:

- із двох яєць, півсклянки води, ¼ склянки цукру і борошна замісити  туге тісто;

- розділити на кульки і кожну дуже тонко розкачати;

- порізати на паралельні полоски;

- скрутити в косички або просто переплести між собою;

- в посудині розігріти олію, додати горілку;

- смажити по декілька штук до румяного кольору;

- витягнути шумівкою на сухі серветки;

- посипати корицею.

 

III. Медовий хворост

Необхідні інгредієнти:

- 500 грамів пшеничного борошна;

- 300 грамів меду;

- 5 шт курячих яєць;

- 1 стакан рослинної олії.

 

Приготування медового хворосту наступне:

- яйця збити міксером до однорідного стану;

- додати пшеничне борошно і вимішати тісто;

- розкачати в тонкий пласт і порізати на смужки;

- заплести в косички або намотати на вилку;

- опустити в киплячу олію і засмажити до румяної скоринки;

- із меду і гарячої води приготувати густий сироп і опускати кожне печиво;

- охолодити і подати до столу.

 

IV. Хворост на мінеральній воді.

Для хворосту на мінеральній воді необхідно мати:

- 450 грамів пшеничного борошна;

- 1 склянка мінеральної води;

- 1 чайна ложка цукру;

- 500 мл рослинної олії;

- пів склянки цукрової пудри.

 

Рецепт приготування хворосту на мінеральній воді наступний:

- в миску налити мінеральну воді, просіяти муку і додати цукор, вимішати тісто;

- розрізати на смужки, переплести між собою;

- в киплячій олії обсмажити до румяної скоринки;

- викласти на паперові серветки, щоб увібрали в себе зайвий жир;

- охолодити і посипати цукровою пудрою.

 

Обирайте рецепт до душі і готуйте на власний смак! Хрумкий хворост чудово підійде для дружніх посиденьок чи просто порадує вас і малечу.

 


Приблизна тривалість приготування
Назад


Подібні рецепти


Вівсяне печиво

Вівсяне печиво

Навіщо йти в магазин, якщо можна приготувати вдома чудове вівсяне печиво...

Детальніше
Пісочне печиво

Пісочне печиво

Пісочне печиво - просте, дешеве, смачне печиво...

Детальніше
Печиво трояндочка

Печиво трояндочка

Оригінальне печиво, яке не потребує багато часу для приготування.

Детальніше