Головна Закуски Хворост


Хворост

Хворост

закуска вприкуску


Це печиво, що за формою нагадує хворост, полюбляють і дорослі, і діти. І це нітрохи не дивно.

Хрумкість і смак хворосту - чудова альтернатива магазинним сухарикам і чіпсам. 

 

Щоб приготувати хворост, нам знадобиться:

півкілограма відвареної картоплі

півкілограма борошна

250 г дріжджів

2 скл. кефіру

1/2 ч. л. солі

олія для смаження

кмин

 

Розпочинаємо готувати:

1. Дріжджі потрібно розвести у невеликій кількості теплої води і зачекати, поки вони підійдуть.

2. Відварену попередньо картоплю пропускаємо через м’ясорубку або робимо пюре за допомогою блендера.

3. Просіюємо борошно, додаємо сюди подрібнений маргарин і перетираємо руками.

4. Після цього додаємо рншту інгредієнтів - картоплю, яйця, дріжджі - і замішуємо на кефирі тісто.

5. Готове тісто розкатуємо товщиною 0,5 см, нарізаємо смужечками шириною приблизно 1,5 см і довжиною 10 см. І формуємо хворост.

6. Опускаємо його у як слід розігріту олію таким чином, щоб він у ній плавав.

7. Готовий хворост викладаємо на папір, щоб позбавитися від зайвого жиру. Хвилин через п’ять посипаємо хворост сіллю і за бажанням - кмином. 

 

 

Результат просто неймовірний! Ніжний, легкий, хрумкий! 
 

До смаку і на здоров'я!

___________________

До речі!

Із такого ж тіста можна випекти і солодке печиво для дітей. Замішуємо за вказаним рецептом тісто, а тоді за допомогою кондитерського мішечка видавлюємо на деко печиво. Випікаємо і ще гарячим посипаємо цукровою пудрою.


Приблизна тривалість приготування
Назад


Подібні рецепти


Форшмак

Форшмак

Оригінальна закуска під міцні алкогольні напої.

Детальніше
Фаршировані яйця

Фаршировані яйця

Різноманітні начинки перетворюють відварні яйця на оригінальну закуску.

Детальніше
Жульєн

Жульєн

Французька гаряча закуска може легко замінити основну страву.

Детальніше