Головна Перші страви Капусняк


Капусняк

Капусняк

Один із улюблених супів слов'янських народів. Легка кислинка додає особливої пікантності смаку.


Національна українська страва, яку подають як першу гарячу страву. Оскільки головним компонентом для приготування супу виступає капуста, то звідси походить назва. В різних регіонах рецепт приготування капусняку різний , але головні риси все ж відслідковуються. Все залежить від вашого смаку та уподобань.

 

Для приготування капусняку потрібні такі інгредієнти:

- 500 грамів м'яса свинини на кістці;

- 1 цибулина;

- 1 морквина;

- 5 середніх картоплин;

- 500 грамів квашеної або свіжої капусти;

- спеції;

- лавровий лист;

- зелень;

- 3 ст. ложки рослинної олії.

 

Капусняк готується наступним чином:

- м'ясо порізати порційними шматочками, залити водою, довести до кипіння;

- злити першу воду, додати спеції і зварити бульйон;

- очищені цілі картоплини вкинути до бульйону і відварити до готовності;

- потім вкинути терту моркву;

- якщо для приготування капусняку ви використовуєте квашену капусту, то необхідно її ретельно промити і віджати від соку, додати до картоплі, якщо свіжу – то додавати разом з морквою;

- коли картопля буде готова, потрібно потовкти суп, щоб вийшла густа маса з дрібними шматочками;

- потім додати відварене м'ясо і томити на маленькому вогні;

- на олії підсмажити дрібно посічену цибулину і додати і капусняк;

- проварити 5 хвилин, додати зелень і куштувати.

 

Є один важливий момент! Першою, в бульйон закладають капусту і лише коли вона відвариться, додають квашену капусту. Тоді не буде відчуття недовареної бульби.


Приблизна тривалість приготування
Назад


Подібні рецепти


Борщ

Борщ

Борщ - це одна з традиційних українських страв, яку має вміти готувати кожна господиня.

Детальніше
Омлет

Омлет

Різні рецепти найсмачніших омлетів з усього світу.

Детальніше
Суп-пюре

Суп-пюре

Детальніше