Головна Гарячі страви Котлета по-київськи


Котлета по-київськи

Котлета по-київськи

Справжній шедевр!


Та сама легендарна страва, яку люблять у всьому світі.

 

Для приготування котлети по-київські необхідно мати такі інгредієнти:

- 1 кг курячого філе;

- 200 грамів вершкового масла;

- 1 яйце;

- 3 столові ложки борошна;

- сухарі панірувальні;

- олія рослинна;

- зелень петрушки і кропу;

- лимонний сік;

- перець чорний мелений і сіль.

 

Розпочинаємо готувати котлету по-київські наступним чином:

- вершкове масло розім’яти вилкою;

- петрушку і окріп дрібно порізати;

- до масла додати зелень, лимонний сік і столову ложку води, добре перетерти;

- на дошку викласти пергаментний папір а зверху розрівняти масло шаром 1 см, поставити до морозильної камери на пів години,

- філе розділити на дві частини: велику і малу;

- дошку для відбивання вкрити плівкою і відбивати плоскою стороною, без зубців, щоб не порвати волокна м’яса і залишити цільним;

- потім посолити і поперчити з обох сторін, відправити до холодильника мінімум на 30 хвилин;

- вийняти з морозильника масло і нарізати довгими і тонкими брусочками на стільки частин, скільки маєте філу поштучно;

- на вкриту плівкою дошку покласти велике філе, зверху масло і маленьке філе;

- ретельно і туго загорнути, як налисник;

- зверніть особливу увагу на краї, адже масло має не витікати;

- знову покласти до холодильника;

- в одну миску насипте борошно, в іншу – панірувальні сухарі, в третю – жовток збитий з невеликою кількістю води;

- запаніруйте в борошні, потім в яйці і сухарях;

- відправте до морозильника мінімум на 20 хвилин;

- олію змішати з вершковим маслом 1:1;

- смажити з обох сторін, доки не утвориться золотиста скоринка;

- викласти на протвінь у запекти в духовці при температурі 180 градусів протягом 30 хвилин.


Приблизна тривалість приготування
Назад


Подібні рецепти


Гуляш

Гуляш

Смачна страва угорської кухні, яка не залишить байдужим нікого!

Детальніше
Картопляна запіканка

Картопляна запіканка

Ситна запіканка під рум'яної скоринкою стане частим гостем на вашому столі.

Детальніше