Головна Другі страви Котлети у томатному соусі


Котлети у томатному соусі

Котлети у томатному соусі

яскраво й апетитно


Котлети, без сумніву, вміє готувати кожна господиня. Крім того, у кожного варіанту виконання котлет - свій секрет, своя родзинка.

Як ось, наприклад, смаковий відтінок стиглих солодких томатів. 

 

Щоб приготувати котлети у томатному соусі, нам знадобиться:

* 1 кг м'ясного фаршу

* 2 цибулини

* 4 зубчики часнику

* 200 г білого черствого хліба

* 1 скл. молока

* 2 яйця

* зелень кропу

* 1-2 плавлені сирки

* 1-2 помідори

* сіль за смаком

 

Готуємо котлети у томатному соусі:

1. Цибулю і часничок чистимо і дрібно нарізаємо. Додаємо половину цих інгредієнтів у фарш.

2. З хліба зрізаємо скоринку, м'якоть розмочуємо у молоці та змішуємо з фаршем.

3. Додаємо яйця, солимо і ретельно перемішуємо.

4. Тим часом розігріваємо на сковорідці олію й обсмажуємо решту цибулі до прозорості, кладемо порізані помідори, а також зв'язаний пучечок кропу.

5. Приправляємо сіллю і перцем, доводимо до кипіння, а тоді доповнюємо соус молоком і натертими на крупній тертці плавленими сирками.

6. Готуємо соус, помішуючи, 10 хв. Акуратно дістаємо з нього кріп.

7. Тепер формуємо з фаршу котлети і обсмажуємо з обох боків на розігрітій олії до золотавої скоринки (достатньо 5 хв., оскільки котлети будуть ще запікатися у духовці).

8. Розігріваємо духовку до 180 °С. Соус переливаємо у жаростійкий посуд, викладаємо туди котлети, накриваємо фольгою і запікаємо 30 хв.

А ось і результат!

 

 

До смаку і на здоров'я

 

 

 

 


Приблизна тривалість приготування
Назад


Подібні рецепти


Паштет з печінки

Паштет з печінки

ніжний вершковий післясмак

Детальніше
Запечена картопля

Запечена картопля

смачно і ситно

Детальніше
Запечена риба

Запечена риба

у вершково-гірчичному соусі

Детальніше