Головна Перші страви Курячий бульйон


Курячий бульйон

Курячий бульйон

Корисний антибіотик і просто смачна поживна страва!


Здавалося б, надзвичайно легко просто залити курку водою, довести до кипіння, вкинути овочі і спеції. Вуаля – страва готова.

Але насправді, приготування курячого бульйону має свої нюанси.

 

 I. Класичний курячий бульйон.

Для приготування класичного курячого бульйону необхідно мати такі інгредієнти:

- 1 домашня курка;

- 1 велика цибулина;

- 2 морквини;

- 1 зубок часнику;

- корінь петрушки;

- перець горошком;

- лавровий лист;

- сіль;

- зелень кропу і петрушки.

Готується курячий бульйон досить просто:

- курку ретельно вимити, залити водою і довести до кипіння;

- першу воду злити, інакше бульйон не буде прозорим;

- залити знову водою, щоб на палець не покривала птицю;

- коли закипить, зменшити на самий менший вогонь, щоб курка не бурлила, а пріла;

- одну цибулину вкинути цілою, а іншу нарізати кубиками і відкласти;

- додати цілий очищений корінь петрушки;

- моркву нарізати кружальцями і вкинути до каструлі;

- через 30 хвилин вкинути лавровий лист, перець горошком, сіль за смаком;

- вийняти цілу цибулину, а додати нарізану кубиками;

- перед подачею посипати зеленню.

 

II. Курячий бульйон з локшиною – нагадує дитинство.

Для курячого бульйону з локшиною необхідні такі інгредієнти:

- 1 домашня курка;

- 1 цибулина;

- 1 морквина;

- 100 грамів локшини або інших макаронних виробів;

- 2 картоплини;

- сіль;

- лавровий лист;

- перець горошком;

- зелень.

Курячий бульйон з локшиною готуємо наступним чином:

- вимиту курку заливаємо водою і варимо до готовності на слабкому вогні, зливши першу воду і додавши спеції;

- вийняти м'ясо і розібрати на шматочки, відділивши від кісток і шкіри;

- картоплю порізати брусочками або кубиками і вкинути в киплячий бульйон;

- моркву натерти, а цибулю подрібнити кубиками – теж додати в каструлю;

- через 20 хвилин засипаємо макаронні вироби і варимо до готовності;

- перед подачею відварне м'ясо розкласти по тарілках, насипати бульйон і посипати дрібно нарізаною зеленню.

 

III. Курячий бульйон по-китайськи.

Для страви потрібні такі інгредієнти:

- 1 кг курячого суповий набір;

- 1 курячих філе;

- 4 яєчні білки;

- 2 зубки часнику;

- стебла зеленої цибулі;

- імбир свіжий;

- сіль.

Курячий бульйон по-китайськи готується наступним чином:

- супові набори повністю заливаємо водою і варимо 2 години, зливши першу воду;

- потім вийняти все з бульйону і додати нарізане шматочками куряче філе;

- посолити, додати спеції і сіль;

- потім вкинути нарізаний тонкими пластинками імбир і часник;

- в кінці додати збовтаний яєчний білок і білу частину зеленої цибулі;

- проварити ще 15-20 хвилин.

 

Не відмовте собі в чашечці гарячого бульйону. Адже він такий корисний дла організму.


Приблизна тривалість приготування
Назад


Подібні рецепти


Борщ

Борщ

Борщ - це одна з традиційних українських страв, яку має вміти готувати кожна господиня.

Детальніше
Омлет

Омлет

Різні рецепти найсмачніших омлетів з усього світу.

Детальніше
Суп-пюре

Суп-пюре

Детальніше