Головна Другі страви Ліниві голубці


Ліниві голубці

Ліниві голубці

на новий лад


Ще декілька способів подачі цієї позаконкурентної страви.

Смак той самий, а форма - нова.

 

Ліниві голубці - маффіни

 

На 6 порцій нам знадобиться:

500 г м’яса на ваш вибір

300 г рису

капустинка

невеличка морквинка

цибулинка

2 ст. л. томатної пасти

300 г сметани (за бажанням)

2 ст. л. олії

сіль, чорний перець 

олія для смазування формочок

 

Готуємо ліниві голубці - маффіни:

1. Рис промиваємо під проточною водою і замочуємо на 15-20 хв. у гарячій воді для набухання.

2. У киплячу воду опускаємо капусти на 2-3 хв. Дістаємо, відділяємо листя.

3. Дрібненько нарізаємо цибульку, моркву тремо на дрібну тертку.

4. На олії пасеруємо декілька хвилин цибулю, додаємо моркву і обсмажуємо ще трішки.

5. Пропускаємо фарш через м’ясорубку.

6. Змішуємо овочеву суміш, рис, спеції та ретельно перемішуємо.

7. Готуємо соус: томатну пасту змішуємо зі сметаною.

8. Формочки для маффінів змазуємо олією. Листочки капусти викладаємо у формочки таким чином, щоб краї трішки звисали. Викладаємо фарш, а зверху - по 1-2 ст. л. томатного соусу. Вільною частиною листочка закриваємо формочку (або накриваємо її окремим листочком зверху).

9. Ставимо голубці в духовку на 45 хв. при 170 °C.

10. Формочку перевертаємо на тарілку й акуратно дістаємо голубець.

11. Подаємо голубці теплими зі сметанкою.

 

Ліниві голубці - лазанья

 

Для приготування цього варіанту лінивих голубців беремо:

із розрахунку на 1 кг м’ясного фаршу

10-12 ст. л. відвареного рису

2 великі морквини

4 цибулини

1 л томатного соку

капустинка

сіль, чорний перець

 

Готуємо:

1. Капустину відварюємо до напівготовності (тобто щоб листочки були напівм’які).

2. Готуємо фарш і відварюємо рис.

3. Морквину натираємо та протушуємо з дрібно нарізаною цибулею і томатним соком (200 мл), присолюємо, заправляємо перчиком.

4. З’єднуємо фарш з рисом, додаємо півпорції охолодженої морквяно-цибулевої заправки, сіль і перчик.

5. Тісненько один до одного викладаємо листочки капусти на дно глибокої форми.

6. На листочки викладаємо фарш.

7. Накриваємо фарш капустою, тоді знову – шар фаршу, і так по черзі. Зверху має бути шар капусти.

8. Наверх викладаємо решту тушкованої моркви з цибулькою, щедро заливаємо томатним соком, робимо проколи ножем, з боків теж пройдемося ножем, щоб томатний сік стік вниз.

9. Тушкуємо в духовці близько години при температурі 190-200 градусів (можна за якийсь час до готовності зменшити температуру до 160 градусів і потомити голубці довше: вони будуть ще ніжнішими і смачнішими).

10. Подаємо зі сметанкою, порізавши на порційні шматочки, або ж як забажаєте. 

Соковито і смачно!

 

 

До смаку і на здоров'я!


Приблизна тривалість приготування
Назад


Подібні рецепти


Паштет з печінки

Паштет з печінки

ніжний вершковий післясмак

Детальніше
Запечена картопля

Запечена картопля

смачно і ситно

Детальніше
Котлети у томатному соусі

Котлети у томатному соусі

яскраво й апетитно

Детальніше