Лобіо

Лобіо

з червоної квасолі з горішками


Зігріваюча ситна страва.

Якнайкраще для зимової пори.

 

Для приготування лобіо нам знадобиться:

500 г червоної квасолі

200 г сиру на зразок бринзи

2 цибулини

1 цибуля-порей

невеличкий пучок базилику

трішки кінзи (за бажанням)

дрібка листочків тархуну

дрібка листочків петрушки

сушений чебрець

70 г грецьких горішків

1 зубчик часнику

50 мл винного оцету

3 ст. л. оливкової олії

1 ч. л. хмелі-сунелі

1/2 ч. л. кориці

1/4 ч. л. коріандру

1/4 ч. л. чорного перцю горошком

2 гвоздики

гострий червоний перець

1 ч. л. морської солі

 

 

Готуємо лобіо:

1. Квасолю замочуємо на ніч, тоді відварюємо до готовності, і лише після цього солимо. Воду зливаємо і відставляємо вбік.

2. Цибулю чистимо й нарізаємо півкільцями, порей — тоненькими кільцями.

3. Кінзу и базилік дрібненько нарізаємо.

4. Тим часом розігріваємо у сковорідці оливкову олію і підсмажуємо цибульку.

5. Додаємо туди відварену квасолю, обережно перемішуємо і тушкуємо декілька хвилин на маленькому вогні.

6. Винний оцет влваємо у невеличку кастрюльку, додаємо листя тархуну и прогріваємо все на несильному вогні.

7. Тепер чистимо часник, і розтираємо з ним у ступці грецькі горіхи, додавши трішки солі, до однорідної дрібненької крихти.

8. Чорний перець горошком і коріандр теж розтираємо в ступці.

9. Додаємо у квасолю горіхи з часничком, оцет із тархуном, кінзу та базилік, чорний перець з коріандром, чебрець і хмелі-сунелі.

10. Сир ламаємо якомога дрібніше.

11. Розтираємо в ступці гвоздику, корицю, червоний гострий перець.

12. Всипаємо в сир розтерті спеції, вливаємо декілька ложок відвару квасолі та вимішуємо все до консистенції густої сметани.

13. Додаємо в лобіо приправлений сир, присипаємо петрушкою і подаємо до столу.

 

До смаку і на здоров'я!


Приблизна тривалість приготування
Назад


Подібні рецепти


Паштет з печінки

Паштет з печінки

ніжний вершковий післясмак

Детальніше
Запечена картопля

Запечена картопля

смачно і ситно

Детальніше
Котлети у томатному соусі

Котлети у томатному соусі

яскраво й апетитно

Детальніше