Головна Другі страви М'ясний рулет


М'ясний рулет

М'ясний рулет

три начинки


Соковито і смачно! Спробуйте!

 

Готуємо м'ясний рулет із чорносливом

Нам знадобиться:

* 500 г м'ясного фаршу

* 1 яйце

* чорнослив

* грецькі горіхи

* сіль, чорний перець

Розпочинаємо готувати:

1. Чорнослив потрібно попередньо розмочити, горіхи - подрібнити. Змішуємо ці інгредієнти.

2. Додаємо у фарш яйце, солимо, приправляємо перцем, гарно перемішуємо.

3. На деко рівним шаром викладаємо фарш, а зверху рівномірно розподіляємо начинку з горіхів і чорносливу. Формуємо рулет.

4. Запікаємо у добре розігрітій духовці орієнтовно упродовж години.

 

 

М'ясний рулет із сиром

Що буде потрібно для приготування цієї страви:

* 300 г м'ясного фаршу

* 3 яйця

* 1 цибулина

* 180 г сиру твердих сортів

* 100 мл майонезу

* сіль, чорний перець

Готуємо:

1. Сир потрібно натерти на крупній тертці, додати яйця, заправити майонезом і перемішати.

2. Викласти суміш на змазане олією деко і поставити у розігріту духовку.

3. Як тільки поверхня набуде рум'яного відтінку, дістаємо з духовки і охолоджуємо.

4. Тим часом готуємо начинку. Перемелена цибуля, фарш, сіль і перець - інгредієнти для начинки, гарненько їх перемішуємо.

5. Рівномірно викладаємо начинку на сирно-яєчну основу і згортаємо все у гарненький рулетик.

6. Повторно ставимо в духовку, цього разу - на 15-20 хв.

 

 

М'ясний рулет із помідорами і петрушкою

Інгредієнти:

* 1 кг телятини

* невеличкий пучок петрушки

* 500 г помідорів

* 1 зубчик часнику

* 1/4 скл. тертого сиру

* 1/2 скл. панірувальних сухарів

* 2 ст. л. оливкової олії

* сіль, чорний перець

Приготування:

1. Миємо, обсушуємо і дрібно нарізаємо петрушку. Натираємо сир. Пропускаємо через прес часник.

2. Змішуємо панірувальні сухарі, тертий сир, петрушку, 1 ст. л. оливкової олії і приправляємо чорним перцем.

3. Тепер підготуємо м'ясо: розрізанємо вздовж, але не до кінця - таким чином, щоб воно розкривалося, наче книга.

4. Змазуємо м'ясо сумішшю сухарів і сиру, згротаємо рулетом і перев'язуємо кулінарною ниткою.

5. Рулет викладаємо на змазане оливковою олією деко, посипаємо перцем і сіллю.

6. Навколо рулета викладаємо помідори і запікаємо у розігрітій до 250 ºС духовці 40-50 хв. (Проколюємо рулет ножем. Якщо сік червоний, потрібно ще трішки потримати його у духовці.)

7. Готовий рулет має постояти 10 хв., і лише тоді беремося до нарізання порційними шматочками (щоб зберігся сік).

8. Подаємо із запеченими помідорками.

 

 

До смаку і на здоров'я!


Приблизна тривалість приготування
Назад


Подібні рецепти


Паштет з печінки

Паштет з печінки

ніжний вершковий післясмак

Детальніше
Запечена картопля

Запечена картопля

смачно і ситно

Детальніше
Котлети у томатному соусі

Котлети у томатному соусі

яскраво й апетитно

Детальніше