Головна Закуски Нагетси


Нагетси

Нагетси

хрумкі, золотисті, пряні


Сьогодні готуємо курячі нагетси - шматочки курячого філе, обсмажені у паніровці до рум'яності.

Пропонуємо три варіанти приготування: в сирній і кукурудзяній паніровці та гірчично-медовій заправці.

 

Нагетси у золотистій кукурудзяній паніровці

курячі грудки (половинки, без шкірочки і кісток) (3 шт.)

яйце (1 шт.)

вода

кукурудзяна крупа (дрібненька) (1 скл.)

солодка паприка (1 ч. л.)

сіль, мелений чорний перець за смаком

олія для смаження

У тарілці змішуємо кукурудзяну крупу і прянощі. Куряче філе нарізаємо шматочками і опускаємо спершу в яйце, тоді - у паніровку і обсмажуємо з усіх боків до рум'яної скоринки. Подаємо нагетси з соусом.

_______________________________________

 

Нагетси у пармезані з травами

курячі грудки (2 шт.)

панірувальні сухарі (1/2 скл.)

пармезан (або інший гострий сир) натертий (1/4 скл.)

сіль (1/4 ч. л.)

базилік сушений (1/2 ч. л.)

чебрець сушений (1/2 ч. л.)

вершкове масло (1/4 скл.)

У пластиковому пакеті з'єднуємо панірувальні сухарі, сир, сіль, базилік і чебрець і гарненько струшуємо. Курячу грудку нарізаємо маленькими шматочками, опускаємо у розтоплене вершкове масло, а тоді - у панірувальну суміш. Викладаємо нагетси на замазане маслом деко і запікаємо 20 хв. при 180 градусах.

________________________________________

 

Нагетси у гірчично-медовій заправці

курячі грудки (0,5 кг)

майонез (1/4 скл.)

гірчиця (1/4 скл.)

мед (2 ст. л.)

сіль (1/4 ч. л.)

кукурудзяні пластівці (несолодкі) (півтори склянки)

Змішуємо майонез, гірчицю, мед і сіль. Курячу грудку нарізаємо маленькими шматочками і опускаємо в соус - перемішуємо, щоб шаточки м'яса промаринувалися у заправці рівномірно. Тоді шматочок за шматочком обкачуємо у подрібнених пластівцях і запікаємо при температурі 200 градусів орієнтовно 15 хв.

 

До смаку і на здоров'я!

 

 

 

 


Приблизна тривалість приготування
Назад


Подібні рецепти


Форшмак

Форшмак

Оригінальна закуска під міцні алкогольні напої.

Детальніше
Фаршировані яйця

Фаршировані яйця

Різноманітні начинки перетворюють відварні яйця на оригінальну закуску.

Детальніше
Жульєн

Жульєн

Французька гаряча закуска може легко замінити основну страву.

Детальніше