Головна Другі страви Налисники


Налисники

Налисники

Тоненькі ажурні млинчики з різноманітними начинками чудово смакують на сніданок, обід і вечерю! Прикрасять святковий стіл!


Класичні тоненькі млинці, які ідеально підійдуть на кожен день або для свята. До того ж начинки можуть бути самими різними.

 

I. Для приготування класичних налисників знадобиться:

- 1 літр молока;

- 10 курячих яєць;

- 1/3 чайної ложки солі;

- 3 склянки пшеничного борошна;

- рослинна олія або  свіже несолене сало.

Всього декілька кроків і класичні налисники готові:

- охолоджені яйця збити з сіллю;

- поступово додати молоко, не перериваючи збивання;

- додати борошно і ретельно перемішати, щоб не було згустків;

- сковорідку прогріти і змазати рослинною олією або шматочком свіжого сала;

- вилити ополоник тіста, перевертаючи сковорідку і рівномірно розподіляючи тісто;

- як тільки краї налисника почнуть легко відставати від сковорідки, обережно перевертаємо і запікаємо другу сторону;

- тепер залишилась начинка – солодка чи солона не має значення, вибір на ваш смак.

Можна взяти кисломолочний сир з родзинками, мак, м'ясо, печінку, банани і так далі.

 

II. Якщо ви вже готували класичні налисники, то спробуйте приготувати налисники на гарбузовому пюре з сиром і чорницями.

Для приготування налисників на гарбузовому пюре знадобиться:

- 200 грамів гарбузового пюре;

- 3 склянки борошна;

- 800 мл молока;

- 3 яйця;

- 3 ст. ложки цукру;

- 2 ст. ложки рослинної олії;

Начинка:

- 800 грамів кисломолочного сиру;

- 1 яйце;

- 3-4 ложки цукру;

- 1 склянка чорниць – свіжих або заморожених.

Рецепт налисників з гарбузовим пюре наступний:

- борошно просіяти в глибоку посудину;

- додати гарбузове пюре, яйця, цукор, сіль і добре перемішати;

- безпереривно помішуючи, додати молоко і олію;

- випікати на розігрій сковорідці з обох сторін;

- для начинки змішати сир з цукром і яйцем,

- на налисник викласти ложку сиру і чорниць, скласти трикутником;

- перед почаю обсмажити на сковорідці або запекти в духовці;

- посипати цукровою пудрою.

 

III. Солодкі налисники в ніжному кремі.

Для їх приготування знадобиться:

- 250 мл перекип’яченої охолодженої води;

- 250 мл молока;

- 3 яйця;

- по пів чайної ложки солі, соди, цукру;

- 3 склянки борошна;

- 50 мл олії.

Для начинки потрібно:

- 250 грамів кисломолочного сиру;

- 4 ст. ложки цукру;

- 2ст. ложки сметани;

- 1 банан.

Для крему потрібно:

- 200 мл сметани;

- 1 ст. ложка цукру;

- 2 яйця;

- кориця;

- пакетик сухого полуничного крему.

Приготування солодких налисників в ніжному кремі полагає в наступному:

- складові тіста відправити до блендеру  і ретельно збити, щоб не було грудочок;

- на змащеній олією сковорідці спекти тонкі млинці, які перекласти до пакету для пом’якшення країв;

- для начинки сир перетерти з цукром, додати бананове пюре і сметану;

- налисники звернути конвертом або трубочками, поклавши по 1 столовій ложці начинки;

- скласти швом вниз до глибокої форми або протвіню;

- щоб приготувати крем, збити сметану, цукор і пів пачки сухої суміші;

- потім додати яйце і ще раз добре збити;

- налисники залити кремом і відправити до духовки, розігрітої до 180-200 градусів;

- подавати теплими, посипавши корицею.


Приблизна тривалість приготування
Назад


Подібні рецепти


Паштет з печінки

Паштет з печінки

ніжний вершковий післясмак

Детальніше
Запечена картопля

Запечена картопля

смачно і ситно

Детальніше
Котлети у томатному соусі

Котлети у томатному соусі

яскраво й апетитно

Детальніше