

Оладки
бурячкові: солоні та солодкі
На сніданок чи вечерю. Красиві та пікантні.
Просто і здорово!
Оладки з буряка з томатним післясмаком
Нам знадобиться:
відварений буряк (~300 г)
3 ст. л. борошна (~75г)
1 яйце
томатна паста, сіль, чорний перець за смаком
олія для смаження
Готуємо оладки:
1. Буряк чистимо і тремо на середню тертку.
2. Додаємо яйце, сіль, перчик, томатну пасту і борошно.
3. Добре перемішуємо. Буряковий фарш готовий.
4. Розігріваємо сковорідку з олією. Столовою ложкою викладаємо оладки.
5. Обсмажуємо з обох боків - приблизно по 2-3 хв.
Примітка. Можна додати в оладки м’якого смаку плавленого сиру. Для цього плавлений сирок нарізаємо квадратиками 1 х 1. Начинку кладемо всередину і защипуємо як вареник, формуємо оладку. Обкачуємо в панірувальних сухарях і смажимо до рум’яності.
Оладки з буряка з чорносливом: солоні або солодкі
Нам знадобиться:
відварений буряк (300 г)
1 яйце
борошно (3 ст. л.)
чорнослив без кісточки (8 шт.)
цукор або сіль на вибір і за смаком
олія для смаження
Готуємо оладки:
1. Чорнослив промиваємо, заливаємо окропом, накриваємо кришкою чи блюдечком і тримаємо так упродовж 30 хв. Після чого дістаємо з води, обсушуємо і дрібненько нарізаємо.
2. Відварений буряк чистимо і натираємо на дрібну тертку.
3. А далі можливі два варіанти.
Змішуємо чорнослив і буряк, додаємо цукор, яйце і борошно, перемішуємо до однорідності та формуємо оладки.
Або готуємо буряковий фарш: буряк, яйце, борошно і сіль з’єднуємо, а чорнослив кладемо всередину оладок як начинку.
4. Обкачуємо оладки у сухарях і обсмажуємо на розігрітій олії з обох боків до готовності.
Оладки з буряка і сиру
Солодкість і соковитість буряка чудово поєднується із сиром і спеціями.
Нам знадобиться:
запечений або відварений буряк (близько 250-300 г)
сир (будь-якої жирності, 200-300 г)
1 яйце
борошно (3 ст. л.)
сіль за смаком
спеції – на ваш вибір (добре смакує коріандр, кумин, паприка, суміш перців)
Готуємо оладки:
1. Бурячок натираємо, змішуємо с сиром і яйцем, додаємо сіль, спеції і трішки борошна до необхідної консистенції.
2. Формуємо оладки і смажимо.
Примітка. Запікаємо бурячок
1. Буряк ретельно миємо, обсушуємо і кладемо на великий подвійний лист фольги, поливаємо олією, щільно загортаємо і переміщуємо на деко.
2. Ставимо у розігріту до 210 градусів духовку на годину-півтори (залежно від величини бурячків).
3. Через годину можемо дістати і протестувати готовність. Бурячки готові, якщо вилка входить в них без зусиль.
4. Трішки охолоджуємо і знімаємо шкірку.
До смаку і на здоров'я!