Оладки

Оладки

бурячкові: солоні та солодкі


На сніданок чи вечерю. Красиві та пікантні.

Просто і здорово!

 

Оладки з буряка з томатним післясмаком

 

Нам знадобиться:

відварений буряк (~300 г)

3 ст. л. борошна (~75г)

1 яйце

томатна паста, сіль, чорний перець за смаком

олія для смаження

 

Готуємо оладки:

1. Буряк чистимо і тремо на середню тертку.

2. Додаємо яйце, сіль, перчик, томатну пасту і борошно.

3. Добре перемішуємо. Буряковий фарш готовий.

 

 

4. Розігріваємо сковорідку з олією. Столовою ложкою викладаємо оладки.

5. Обсмажуємо з обох боків - приблизно по 2-3 хв.

Примітка. Можна додати в оладки м’якого смаку плавленого сиру. Для цього плавлений сирок нарізаємо квадратиками 1 х 1. Начинку кладемо всередину і защипуємо як вареник, формуємо оладку. Обкачуємо в панірувальних сухарях і смажимо до рум’яності.

 

Оладки з буряка з чорносливом: солоні або солодкі

 

Нам знадобиться:

відварений буряк (300 г)

1 яйце 

борошно (3 ст. л.)

чорнослив без кісточки (8 шт.)

цукор або сіль на вибір і за смаком

олія для смаження

 

Готуємо оладки:

1. Чорнослив промиваємо, заливаємо окропом, накриваємо кришкою чи блюдечком і тримаємо так упродовж 30 хв. Після чого дістаємо з води, обсушуємо і дрібненько нарізаємо.

 

 

2. Відварений буряк чистимо і натираємо на дрібну тертку.

3. А далі можливі два варіанти.

Змішуємо чорнослив і буряк, додаємо цукор, яйце і борошно, перемішуємо до однорідності та формуємо оладки.

Або готуємо буряковий фарш: буряк, яйце, борошно і сіль з’єднуємо, а чорнослив кладемо всередину оладок як начинку.

4. Обкачуємо оладки у сухарях і обсмажуємо на розігрітій олії з обох боків до готовності.

 

Оладки з буряка і сиру

Солодкість і соковитість буряка чудово поєднується із сиром і спеціями.
 

Нам знадобиться:

запечений або відварений буряк (близько 250-300 г)

сир (будь-якої жирності, 200-300 г)

1 яйце

борошно (3 ст. л.)

сіль за смаком

спеції – на ваш вибір (добре смакує коріандр, кумин, паприка, суміш перців)

 

 

Готуємо оладки:

1. Бурячок натираємо, змішуємо с сиром і яйцем, додаємо сіль, спеції і трішки борошна до необхідної консистенції.

2. Формуємо оладки і смажимо.

 

Примітка. Запікаємо бурячок

1. Буряк ретельно миємо, обсушуємо і кладемо на великий подвійний лист фольги, поливаємо олією, щільно загортаємо і переміщуємо на деко.

2. Ставимо у розігріту до 210 градусів духовку на годину-півтори (залежно від величини бурячків).

3. Через годину можемо дістати і протестувати готовність. Бурячки готові, якщо вилка входить в них без зусиль.

4. Трішки охолоджуємо і знімаємо шкірку.

 

До смаку і на здоров'я!

 


Приблизна тривалість приготування
Назад


Подібні рецепти


Паштет з печінки

Паштет з печінки

ніжний вершковий післясмак

Детальніше
Запечена картопля

Запечена картопля

смачно і ситно

Детальніше
Котлети у томатному соусі

Котлети у томатному соусі

яскраво й апетитно

Детальніше