Омлет

Омлет

Різні рецепти найсмачніших омлетів з усього світу.


Класичний сніданок і просто швидка смачна страва із збитих яєць, молока і солі. Ви напевне знаєте, що існує звичайний, мішаний і фарширований. Пропонуємо вам приготувати крім класичного виду, більш оригінальний чи незвичайний омлет.

 

За основу зазвичай беруть класичний французький омлет або яєчну бовтанку, тому спочатку навчіться добре готувати його.

I.Для приготування класичного французького омлету знадобиться:

- 2яйця;

- чайна ложка вершкового масла;

- 1 ст. ложка рослинної олії.

Готування омлету займе лічені хвилини:

- яйця з сіллю збити вінчиком або вилкою;

- на сковорідці прогріти рослинну олію;

- влити яйця, рівномірно розподіливши по сковорідці;

- коли залишиться тільки сира середина, покласти зверху вершкове масло і перехилити сковорідку так, щоб половина омлету звисала зі сковорідки;

- звернути пополам і подавати негайно на стіл.

 

II. Багатьом сподобається пікантний гавайський омлет.

Для нього знадобляться такі інгредієнти:

- половинка свіжого ананасу;

- 6 яєць;

- пів склянки молока;

- 2 ст. ложки рослинної олії;

- 1 цибуля порей;

- 200 грамів бекону;

- 1 стручок перцю чилі.

Рецепт приготування гавайського омлету наступний:

- з ананасу зняти шкірку, вирізати твердий стержень і дрібно нарізати;

- порей нарізати тоненькими кільцями;

- стручок чілі очистити від насіння і дрібно посікти;

- в розігріту сковорідку покласти ананаси, порей і перець і смажити 5 хвилин;

- бекон нарізати тонкими невеликими шматочками і окремо підсмажити з обох сторін;

- яйця і молоко збити, трохи присолити;

- до ананасової суміші додати бекон і яєчну суміш і швидко перемішати;

- поставити в розігріту до 180 градусів духовку на 6-8 хвилин;

- подати на стіл, приправивши чорним перцем.

 

III.Омлет по-тосканські

Для приготування пряного омлету з італійським акцентом знадобиться:

- 2 столові ложки оливкової олії;

- 2 червоні цибулини;

- 100 грамів маслин без кісточок;

- дрібка тим’яну і оре гано;

- 2 червоних стручка червоного перцю;

- 8 стебел спаржі;

- 2 солодкі перці – жовтий і червоний;

- 8 яєць.

Етапи приготування омлету по-тосканські наступний:

- 4 яйця збити з оре гано, а 4 з тим’яном;

- солодкий перець вимити, видалити плодоніжку і нарізати невеликими шматочками;

- цибулю почистити і дрібно порізати;

- олію розігріти на сковорідці і підсмажити цибулю, потім перець;

- спаржу відварити 15 хвилин у воді, а потім відкинути на сито;

- підсмажити омлет з з тим’яном,

- викласти перець з цибулею і оливки;

- підсмажити омлет з орегано і накрити попередній омлет з овочами;

- зверху викласти відварену спаржу.

 

IV. Омлет суфле з шинкою і сиром.

Для омлету-суфле потрібні такі продукти:

- 6 яєць;

- 100 грамів підкопченої шинки;

- 1 порей;

- 50 грамів вершкового масла;

- 200 мл сметани;

- 100 мл вершків 25% жирності;

- 50 грамів сиру Ементаль;

- мускатний горіх;

- сіль,

- зелень петрушки;

- чорний мелений перець.

Рецепт приготування омлету суфле наступний:

- в посудині збити яйця, сметану, вершки, сіль, перець, мускатний горіх і зелень петрушки;

- додати дрібно натертий сир;

- на розігрітій сковорідці підсмажити шинку і порей, доки він не стане м’яким;

- потім залити яєчною сумішю і відправити до духовки на 20-25 хвилин.

 

V. Солодкий омлет з карамелізованими яблуками.

Для його приготування необхідно:

- 1 ст. ложка цукру;

- 2 ст. ложки вершкового масла;

- 2ст. ложки вареного згущеного молока;

- 1 велике червоне яблуко;

- 2 ст. ложки вершків;

- 1 яйце;

- цукрова пудра;

- сіль.

Солодкий омлет готується наступним чином:

- вимите яблуко очистити і нарізати дольками;

- в сковорідці розтопити вершкове масло, додати цукор і обсмажити яблука з обох сторін;

- яйця збити вилкою з сіллю і залити яблука;

- коли він буде трохи сирим на середині, влити туди вершки і згущене молоко;

- за допомогою лопатки сформувати рулет і подавати, розрізавши на дві частини.

 

Як бачите, омлет можна приготувати з будь-яких продуктів. До того ж, він завжди буде смачним.


Приблизна тривалість приготування
Назад


Подібні рецепти


Борщ

Борщ

Борщ - це одна з традиційних українських страв, яку має вміти готувати кожна господиня.

Детальніше
Суп-пюре

Суп-пюре

Детальніше
Зелений борщ

Зелений борщ

Смачний борщ з кислинкою! Чудова страва для ситного обіду!

Детальніше