Головна Печиво Пахлава


Пахлава

Пахлава

Медово-горіхова насолода!


Одна із самих древніх солодощів, котра бере свої коріння ще з минулих соліть. В багатьох культурах, пахлава мала величезне значення. Наприклад в Ірані, дівчина мала самостійно приготувати і подати ці солодощі батькам нареченого, щоб підтвердити свою готовність до сімейного життя. Особливу популярність пахлава набула в 15 столітті, за правління Османської імперії. Вона припідносилась лише вельможам, тобто символізувала вищу касту. Рецепт тримався в секреті, але попри всі спроби, просочився в маси. Пахлаву почали готувати по всьому світові!

 

Для приготування пахлави нам знадобиться:

- 500 грамів пшеничної муки;

- 3 шт курячих яєць;

- 150 грамів сметани;

- 150 грамів молока;

- 50 грамів вершкового масла;

- 5 грамів сухих дріжджів (або 15 грамів свіжих);

- 500 грамів грецьких горіхів;

-  250 грамів цукрової пудри;

-  250 грамів вершкового масла;

-  пакетик ваніліну;

-  кардамон;

-  кориця

- 150 грамів меду;

-  100 мл води;

-  сіль,

-  цукор.

 

Процес приготування пахлави наступний:

- спочатку готуємо тісто для пахлави, в підігріте молоко додати дріжді і цукор, дати постояти;

-  в іншій посудині змішуємо муку, яйця, масло, сметану, сіль і додаємо дріжджову суміш;

-  поверхню столу притрушуємо мукою і вимішуємо тісто;

-  потім кладемо до посудини, накриваємо рушником і ставимо до теплого місця на 1-2 години, щоб підійшло;

-  горіхи підсушити в духовці, потім подрібнити скалкою чи на м’ясорубці, додати корицю, кардамон, ваніль, цукрову пудру – начинка готова;

- форму для випікання змазати рослинною олією,

-  тісто розділяємо на 12 рівних частин, але один шматок повинен бути в 2 рази більшим ніж інші;

-  беремо найбільший і тонко розкачуємо, викладаємо на форму, щоб звисали краї;

-  змастити тісто розтопленим вершковим маслом, те ж саме повторити з другим шаром тіста;

- начинку кладемо з 3-го шару; всього шарів з начинкою повинно бути 9-10 і в кінці накрити розкатаним листом тіста і змазати розтопленим маслом;

-  зрізати обвислі краї і замазати збитим яйцем;

-  потім розрізаємо тісто на ромбики, але ні в якому разі не дорізаємо до кінця, інакше все згорить;

-  на кожний ромбик кладемо по половинці грецького горіху і залишаємо в теплі на 15-20 хвилин, щоб підійшло;

-  відправляємо у розігріту на 180 градусів духовку на 10 хвилин, дістаємо і поливаємо залишками розтопленого масла;

-  коли пахлава зарум’яниться, заливаємо медовим сиропом, змішуючи мед і перекип’ячену воду;

-  запікаємо до коричнево-червоного кольору;

-  коли пахлава буде готова, потрібно дорізати ножем до дна, розділити на ромбики;

-  кожен шматочок повторно обмокнути у медовому сиропі, дати охолонути і можна подавати до столу.

 

Так, процес досить трудомісткий, але  смак того вартий! Скуштуйте.

 


Приблизна тривалість приготування
Назад


Подібні рецепти


Вівсяне печиво

Вівсяне печиво

Навіщо йти в магазин, якщо можна приготувати вдома чудове вівсяне печиво...

Детальніше
Пісочне печиво

Пісочне печиво

Пісочне печиво - просте, дешеве, смачне печиво...

Детальніше
Печиво трояндочка

Печиво трояндочка

Оригінальне печиво, яке не потребує багато часу для приготування.

Детальніше