Головна Печиво Панакота


Панакота

Панакота

Шедевр італійської кухні у вас вдома!


Класичний і дуже смачний десерт італійської кухні. В перекладі означає «варений крем», хоча має більше схожого з фруктовим пудингом. Пропонуємо вам декілька рецептів цього вишуканого десерту, від класичного до неординарного.

 

I.Для приготування класичної італійської панакоти потрібно:

- 1,5 літра вершків 25% жирності;

- 0,5 склянки молока;

- 0,5 склянки цукру;

- 1 стручок ванілі;

- 1 пакетик желатину;

- склянка ожини;

- свіжа м’та.

Рецепт приготування класичної італійської панакоти наступний:

- желатин залити водою і дати набухнути;

- в емальовану каструлю влити вершки і обережно перемішати з цукром;

- поставити на тихий вогонь;

- розрізати стручок ванілі і вкинути у вершкову масу;

- довести до кипіння, зняти з вогню і дати настоятись на ванілі;

- розігріти молоко і додати желатин;

- підмішати до вершкової маси і добре перемішати;

- викласти до формочок і поставити у холодильник;

- при подачі, опустити на декілька секунд у гарячу воду;

- відкласти декілька ягід для прикрас, а решту перетворити в пюре і проварити з цукром;

- готову панакоту полити ягідним соусом, прикрасити свіжими ягодами і листочками м’яти.

 

II. Досить оригінальний рецепт кавової панакоти.

Отже, для її приготування порібно:

- 500 мл вершків 34% жирності;

- 200 мл молока;

- 70 грамів цукру;

- 15 грамів желатину;

- 1 стручок ванілі;

- 20 грамів кавових зерен;

- 100 грамів свіжої полуниці;

- цедра лимону.

Щоб приготувати кавову пана коту необхідно:

- вершки змішати з цукром, молоком, цедрою та поставити на тихий вогонь;

- додати мелені кавові зерна і розрізаний стручок ванілі;

- довести до кипіння;

- охолодити до 50 градусів і процідити через дрібне сито;

- розлити до формочок і поставити для застигання у холодильник;

- відкласти декілька ягід для прикрас, решту перетерти з цукром і проварити;

- якщо будете подавати у формочках, то зверху полийте соусом і покладіть декілька ягід;

- або ж переверніть на блюдечко з бортиками, так само полийте соусом і прикрасьте свіжими ягодами.

 

III. Дуже смачна малинова пана кота.

Для її приготування знадобиться:

- 1/4 склянки молока;

- 1/4 склянки вершків;

- 200 грамів вершкового сиру;

- 4 склянки свіжої малини;

- 1 склянка свіжої полуниці;

- 5 грамів ваніліну;

- 8 ст. ложок цукру;

- 3 столові ложки желатину;

- 1/4 склянки білого сухого вина.

Рецепт готування малинової панакоти досить простий:

- вимиту і висушену малину перетерти в блендері, а потім на ситі, щоб не було зернят;

- до вершкового сиру додати ваніль і цукор, збити міксером;

- потім додати малинове пюре і ще раз добре збити;

- желатин залити прогрітим молоком, щоб набух;

- вершки поставити на тихий вогонь, потім додати желатин і довести до кипіння;

- все змішати в одну масу і добре протерти;

- розлити по невеликих формочках і поставити до холодильника на декілька годин;

- із цукру, вина склянки малини і полуниці приготувати соус, проваривши декілька хвилин на вогні;

- перед подачею перекласти пана коту із формочок на блюдце, полити готовим соусом і прикрасити ягодами.

 

Якщо ви стежите за фігурою, можна брати вершки найменшої жирності. Смак десерту панакота від цього зовсім не постраждає. В рецепті використовується ваніль в стручках, але її запросто можна замінити ванільним цукром. Якщо зараз не сезон на ягоди, то можна використати морожені. Але для прикрас, все ж варто затратитись на свіжу продукцію.

 

Смачного! 


Приблизна тривалість приготування
Назад


Подібні рецепти


Вівсяне печиво

Вівсяне печиво

Навіщо йти в магазин, якщо можна приготувати вдома чудове вівсяне печиво...

Детальніше
Пісочне печиво

Пісочне печиво

Пісочне печиво - просте, дешеве, смачне печиво...

Детальніше
Печиво трояндочка

Печиво трояндочка

Оригінальне печиво, яке не потребує багато часу для приготування.

Детальніше