Головна Другі страви Паштет з печінки


Паштет з печінки

Паштет з печінки

ніжний вершковий післясмак


Паштет з курячої печінки зазвичай смакує навіть тим, кому не дуже подобається сама печінка. 

Ця страва чудова і для сніданку, і для фуршетного столу. Спробуйте! Зі свіжим чорним хлібом, а ще - з підрум'яненими гріночками!  

 

Для приготування паштету з печінки нам знадобиться:

* 300 г курячої печінки (або ще краще - гусячої)

* 2 невеличкі цибулини (щоправда, можна й без цибулі, тоді паштет має ніжніший смак і текстуру)

* 2 ст. л. оливкової олії

* 1/4 скл. червоного вина (у деяких джерелах рекомендується ще 2 ст. л. коньяку)

* 1 ст. л. вершків високої жирності (33%)

* 150 г вершкового масла (попередньо дістати з холодильника)

* чебрець, сіль, чорний перець

 

 

Готуємо паштет з печінки:

1. Курячу печінку промиваємо, чистимо від прожилок і неодмінно обсушуємо.

2. Заправляємо печінку сіллю та перцем і підрум'янюємо - до світло-коричневого відтінку - на оливковій олії. Достатньо 2-3 хв.

3. Окремо обсмажуємо цибулю і чебрець - півхвилини, до поєднання їхніх ароматів.

4. Додаємо вино і проварюємо до зменшення об'єму рідини вдвічі.

5. Печінку, соус і вершкове масло змішуємо у блендері та протираємо через сито до однорідної консистенції.

6. Збиваємо вершки і обережно, потрошку вводимо їх у паштет.

7. Додаємо за смаком сіль і перець.

8. Поливаємо розтопленим вершковим маслом, накриваємо харчовою плівкою та ставимо на 4-5 год. у холодильник.

І насолоджуємося!

 

 

До смаку і на здоров'я!

 

Можна приготувати й інші варіанти паштету. Чорнослив, горіхи, журавлина додадуть ефектно відтінять смак печінки.

Варіант 1. Горіховий. Обсмажуючи печінку, додаємо чорнослив (5 шт.). А після змішування усіх інгредієнтів  у блендері - обсмажені подрібнені грецькі горішки або фісташки (півсклянки).

Варіант 2. Гречаний. Під час етапу поєднання основних інгредієнтів паштету у блендері додаємо відварену гречку. Ці продукти чудово поєднуються, до речі, не лише у паштеті.

Варіант 3. Святковий. Огорнений журавлиновим соусом, він стане окрасою столу.

Компоненти: 300 г журавлини, 300 мл води, 3 ст. л. цукру, 6 ст. л. манної крупи, 1-2 ч. л. рідкого меду, 5 листів желатину листового, сіль, чорний перець.

Приготування: журавлину подрібнюємо у блендері і протираємо через сито, додаємо воду, цукор, спеції і доводимо до кипіння, після чого поступово всипаємо манку, постійно помішуючи, варимо 7-10 хв., поки манка не загустить соус; додаємо мед, спеції; кладемо замочений на 10 хв. у холодній воді желатин, перемішуємо до однорідності, охолоджуємо; рівномірно розподіляємо на поверхні попередньо охолодженого паштету і відправляємо на ніч у холодильник.

 

 

 


Приблизна тривалість приготування
Назад


Подібні рецепти


Запечена картопля

Запечена картопля

смачно і ситно

Детальніше
Котлети у томатному соусі

Котлети у томатному соусі

яскраво й апетитно

Детальніше
Запечена риба

Запечена риба

у вершково-гірчичному соусі

Детальніше