Головна Печиво Пастила


Пастила

Пастила

Чудовий вибір для малечі і дорослих!


Якщо ви досі в пошуках дієтичних і корисних солодощів, то ви не чули про пастилу. Адже вона виготовлена з фруктового пюре, яке містить багато мікроелементів і вітамінів. Смак відомий багатьом ще з дитинства, але рецепт приготування мало хто знає.

 

Для приготування класичної пастили потрібно:

- 1,5 кг кислих яблук;

- 3склянки цукру;

- 4 яєчних білка.

 

Пастилу готуємо наступним чином:

- яблука миємо, розрізаємо на дві частини, очищуємо серединку від насіння і запікаємо одну годину в духовці при температурі 100 градусів;

- із запечених яблук зняти шкірку,

- все охолодити і протерти два рази через сито;

- білки збити в густу піну;

- з'єднати яблучне пюре, білки і цукор;

- збивати до тих пір, поки маса не стане густою, перестане розтікатись по посудині;

- потім викласти тонким шаром на противні, вимощеним пергаментом;

- температуру в духовці знизити до 60-70 градусів;

- висушити в духовці.

 

Можна також приготувати пастилу із абрикосів.

Для неї знадобиться:

- 1кг спілих абрикосів;

- 1кг цукру;

- 1 чайна ложка рослинної олії;

- 2/3 склянки цукрової пудри.

 

Рецепт приготування пастили з абрикосів наступний:

- абрикоси розділити на часточки, відкинути кісточки;

- в емальовану посуду скласти фрукти, залити водою, щоб ледве покривала;

- проварити на вогні максимум 5 хвилин і відкинути на дуршлак;

- протерти м’якоть через сито або перемолоти на м’ясорубку два рази;

- отримане пюре змішати з цукром і поставити на вогонь, уварити на 5 хвилин;

- викласти на змащений олією протвінь, залишити на ніч, щоб підсохла маса;

- процедуру повторити з рази кожні 24 години;

- третій раз викласти масу слоєм 5-6 см і залишити на 3 дні;

- розрізати на частинку і обваляти в цукровій пудрі.

 

Досить оригінальний рецепт пастили із сухофруктів і горіхів "Східні ласощі".

Для її приготування знадобиться:

-2 кг сухофруктів – фініки, курага, інжир, чорнослив;

-1 кг будь-яких горіхів.

 

Процес приготування пастили із сухофруктів наступний:

- cухофрукти добре промити в теплій воді, обсушити;

- пропустити через м’ясорубку 2 рази;

- подрібнені очищені горіхи додати до маси із сухофруктів і ретельно розмішати;

- перекласти у пакет для запікання і з допомогою качалки перетворити на тонкий пласт десь в 1 см;

- завернути край рукава для запікання;

- витримати декілька днів в темному місці;

- порізати на шматочки і подавати до чаю.

 

Пастилу можна готувати з різних ягід і фруктів, тому сміло використовуйте сезонні продукти. Смакуйте!

 


Приблизна тривалість приготування
Назад


Подібні рецепти


Вівсяне печиво

Вівсяне печиво

Навіщо йти в магазин, якщо можна приготувати вдома чудове вівсяне печиво...

Детальніше
Пісочне печиво

Пісочне печиво

Пісочне печиво - просте, дешеве, смачне печиво...

Детальніше
Печиво трояндочка

Печиво трояндочка

Оригінальне печиво, яке не потребує багато часу для приготування.

Детальніше