Головна Другі страви Різотто


Різотто

Різотто

вершково-сирний смак


Спробуйте вершкове різотто з пармезаном!

Так апетитно...

 

Для приготування різотто нам знадобиться:

бульйон курячий (1 скл.)

сік морквяний (1 скл.)

масло вершкове (2 ст. л.)

півцибулини

сіль, чорний перець за смаком

рис довгий* (1 скл.)

сир пармезан тертий (1/3 скл.)

зелень петрушки

вино біле сухе (1/4 скл.)

 

 

Готуємо різотто:

1. Доводимо до кипіння бульйон, морквяний сік і 3 скл. води.

2. Тим часом розтоплюємо на середньому вогні 1 ст. л. масла і осмажуємо дрібненько нарізану цибулю до м’якості близько 5 хв. Додаємо сюди 1 ч. л. солі та 0,25 ч. л. перцю.

3. Всипаємо рис і обсмажуємо на середньому вогні хвилини три - до прозорості.

4. Наступний крок: вливаємо вино – і нехай випаровується декілька хвилин.

5. Після чого - півсклянки суміші з бульйоном. Тепер рідина має повністю випаруватися.

6. Готуємо, підливаючи бульйон, поки рис не дійде до стану готовності аль-денте, орієнтовно 25–30 хв.

7. Вмішуємо вершкове масло і пармезан. Присмачуємо сіллю, перцем.

8. Викладаємо на тарілки за допомогою кулінарного кільця (*саме тому у цьому випадку використовуємо довгий рис: щоб краще збереглася структура готової страви).

 

До смаку і на здоров'я!

 

______________________________________________________________________

Різотто (з італ. - маленький рис) - одна із найпопулярніших страв італійської кухні.

Для приготування різотто традиційно використовується круглий - зі значним вмістом крохмалю - рис. 

Залежно від кулінарних традицій регіону рис попередньо обсмажується на оливковій олії чи вершковому маслі. 

Після чого поступово вливається киплячий бульйон (із м'яса, риби, птиці, овочів) або вода (для різотто із морепродуктами) - з розрахунку 3-4 скл. на 1 скл. рису.

Для надання різотто ще більшої кремовості у страву додається суміш вершкового масла і тертого пармезану чи пекоріно.

Загалом єдиного складу продуктів і співвідношення компонентів немає, варіантів приготування різотто - величезна кількість.


Приблизна тривалість приготування
Назад


Подібні рецепти


Паштет з печінки

Паштет з печінки

ніжний вершковий післясмак

Детальніше
Запечена картопля

Запечена картопля

смачно і ситно

Детальніше
Котлети у томатному соусі

Котлети у томатному соусі

яскраво й апетитно

Детальніше