Головна Перші страви Розсольник


Розсольник

Розсольник

Гарячий суп з ароматними огірочками полюбляють всі.


Серед широкого розмаїття супів, розсольник вирізняється своїм смаком. Головна родзинка страви – в солоних огірках. Дехто, додає ще розсіл від консервування, щоб суп був гостріший.

 

I. Розсольник з перловою крупою.

Для приготування розсольнику необхідні такі інгредієнти:

- 500 грамів яловичини;

- 5 солоних огірків;

- 1 склянка розсолу;

- 1 цибулина;

- 1 морквинка;

- 4 картоплини;

- 1/4 кореня селери;

- 0,5 склянки перловки;

- спеції.

Рецепт приготування розсольнику наступний:

- промиту яловичину залити водою, довести до кипіння, приправити і варити на слабому вогні;

- очищені овочі: картоплю, моркву, селеру і цибулю нарізати соломкою;

- перлову крупу ретельно промити, залити водою і залишити на деякий час;

- з бульйону вийняти м'ясо, вкинути овочі і перлову крупу;

- варити до готовності;

- потім додати нарізані огірки і м'ясо;

- розсольник не варто солити, адже в суп потрібно додати розсіл із огірків.

 

II. Розсольник з рисом – дуже смачний. Особливо смакує зі свіжим чорним хлібом.

Для розсольнику з рисом необхідні такі інгредієнти:

- 4 солоні огірки;

- 400 грамів курячого м’яса;

- 3 картоплини;

- 1 морква;

- 1 ріпа;

- 2 цибулини;

- 50 грамів рису;

- зелень петрушки і кропу;

- спеції.

Розсольник з рисом готуємо наступним чином:

- куряче м'ясо варити до готовності, зливши першу воду;

- картоплю порізати кубиками, а моркву натерти на терці;

- з бульйону вибрати м'ясо, і додати картоплю з морквою;

- вимиту ріпу нарізати дрібною соломкою;

- вкинути промитий рис і варити 20 хвилин;

- на сковорідці протушкувати тонко нарізані огірки і посічену цибулю;

- м'ясо порізати невеликими шматочками і дати прокипіти разом з овочами і крупою;

- додати до супу і спробувати на смак,

- за 5 хвилин до готовності, посипати зеленню.

 

 III. Розсольник рибний

Дуже незвичайний і смачний суп.

Для приготування рибного розсольнику необхідно мати такі інгредієнти:

- 500 грамів сьомги або іншої риби на вибір;

- 100 грамів перлової крупи;

- 3 солоних огірка;

- 1 цибулина;

- 1 морквина;

- 40 мл олії;

- 1 ст. ложка томатної пасти;

- 1 ложка борошна;

- зелень;

- спеції.

Рибний розсольник готується наступним чином:

- рибу порізати на шматочки і варити 30 хвилин;

- до рибного відвару додати вимочену і чисту перлову крупу;

- вкинути нарізану кубиками картоплю;

- натерту моркву додати до рибної юшки;

- на розігрітій сковорідці підсмажити нарізану кубиками цибулю,

- потім покласти ложку томатної пасти і борошна;

- всю заправку додати в каструлю з розсольником;

- останній штрих – нарізані тонкими скибочками огірки і зелень.

 

Дуже часто розсольник готують не з мясом, а з нирками. Вегетаріанцям, чудовово підійдуть гриби.

 

 


Приблизна тривалість приготування
Назад


Подібні рецепти


Борщ

Борщ

Борщ - це одна з традиційних українських страв, яку має вміти готувати кожна господиня.

Детальніше
Омлет

Омлет

Різні рецепти найсмачніших омлетів з усього світу.

Детальніше
Суп-пюре

Суп-пюре

Детальніше