Головна Закуски Рулет


Рулет

Рулет

цікава і красива закуска


Рулет такий тим оригінальний, що приготовлений із бурячкових млинців. 

Взявши за основу цю ідею, можна сміливо експериментувати і з інгредієнтами самих млинців, і з начинкою.

 

Щоб приготувати рулет, нам знадобиться:

Для млинців:

2 бурячки середнього розміру

яйце

молоко (100 мл, або1/2 скл.)

борошно (100 г, це приблизно 2/3 скл.)

сіль за смаком

часник за бажанням (1-2 зубчики)

олія для смаження

Для начинки:

сир (200 г)

зелень (кріп, петрушка)

часничок (1 зубчик)

сіль за смаком

 

Розпочинаємо готувати рулет:

1. Бурячки відварюємо або запікаємо в духовці. Після чого подрібнюємо за допомогою блендера чи кухонного комбайна.

2. Додаємо яйце, молоко, сіль (а також за бажанням – часничок) і старанно збиваємо, поки маса не стане гладенькою, максимально однорідною та пишною/

3. І тільки тепер - в останню чергу - вмішуємо борошно. Тісто в результаті має бути таким, як на млинці.

4. На змазаній олією сковорідці смажимо з обох боків млинці (у нас має вийти два млинці, для цього тісто наливаємо товщиною 0,5-0,7 см). З кожного боку смажимо упродовж 2-3 хв.

5. Поки млинці трішки прохолонуть, готуємо начинку. Розтираємо сир із сіллю та дрібненько нарізанною зеленню. До речі, якщо начинка здасться вам занадто густою, можна додати 1-2 ст. л. сметани чи кефіру.

6. На харчову плівку (але можна обійтися і без неї) кладемо млинчик. Викладаємо на нього сирну начинку, гарненько розрівнюємо і згортаємо у рулет.  

 

 

7. Охолоджуємо наш рулет у холодильнику, а перед тим, як подавати на стіл, розрізаємо на шматочки товщиною 1,5-2 см. Доповнити його можна, наприклад, сметаною чи білим соусом.

 

До смаку і на здоров'я!

 

__________________________________________

Поекспериментуємо?

Дещо по-іншому цей рулет смакуватиме з адигейським сиром чи, скажімо, з рікотою. Доволі цікавим є варіант начинки, приготовленої із м'якого плавленого сиру з часничком.

Замініть борошно у млинцях цільнозерновим, кукурудзяним або вівсяним - і отримаєте зовсім різні смаки.

 


 


Приблизна тривалість приготування
Назад


Подібні рецепти


Форшмак

Форшмак

Оригінальна закуска під міцні алкогольні напої.

Детальніше
Фаршировані яйця

Фаршировані яйця

Різноманітні начинки перетворюють відварні яйця на оригінальну закуску.

Детальніше
Жульєн

Жульєн

Французька гаряча закуска може легко замінити основну страву.

Детальніше