Головна Закуски Рулетики


Рулетики

Рулетики

м'ясні рулетики


Готувати м'ясні рулетики насправді дуже просто і швидко. 

На ваш вибір - два варіанти - рулетики з  бекону і телятини. У поєднанні з пікантними начинками.

 

Рулетики з бекону з ковбаскою і чорносливом

Чудова закуска нашвидкоруч із підручних інгредієнтів! 

 

Щоб приготувати м'ясні рулетики з бекону, нам знадобиться (з розрахунку на 12 порцій):

бекон (24 шматочки)

копчена ковбаска (12 шматочків)

чорнослив (12 шт.)

мед (краще взяти рідкий) (1 ст. л.)

 

Готуємо:

1. Розігріваємо духовку до 200 градусів, деко змазуємо олією.

2. Формуємо рулетики: ковбаску і чорнослив обгортаємо беконом, змазуємо медом і скріплюємо зубочисткою.

3. Викладаємо рулетики на деко і запікаємо до готовності (орієнтовно це займе півгодини).

 

Рулетики з телятини з чорносливом і яблуками

Особливість цієї страви - цікаве поєднання червоного м'яса і фруктової начинки.

Готуються ці рулетики дещо довше від попередніх, але значну частину часу займає власне процес тушкування.

 

Інгредієнти:

теляча вирізка (350 г)

чорнослив (80 г)

яблуко (1/4 шт.)

волоські горіхи (20 г)

помідори у своєму соку (приблизно половина баночки)

оливкова олія (2 ст. л.)

сіль, чорний перець за смаком

сушені трави (базилік, чабер, майоран, орегано, чебрець - що вам більше до вподоби)

 

 

Розпочинаємо готувати рулетики:

1. М'ясо гарненько відбиваємо, поки не отримаємо тоненькі шматочки (0,5 см), солимо і перчимо.

2. Чорнослив промиваємо, дістаємо кісточку і замочуємо у невеликій кількості води.

3. Яблуко чистимо від шкірочки і нарізаємо невеличкими тонкими напівкруглими шматочками.

4. Горіхи подрібнюємо (якомога дрібніше).

5. На шматочки телятини викладаємо чорнослив (якщо він великий, варто розрізати навпіл), зверху - яблука, посипаємо горішками. 

6. Акуратно згортаємо рулетик і зв'язуємо ниткою або скріплюємо шпажкою.

7. Обсмажуємо рулетики на розігрітій олії до золотистості. 

8. Перекладаємо їх у каструлю, наливаємо воду (щоб повністю покрила рулетики), додаємо сюди олію з м'ясним соком зі сковорідки, на якій обсмажувалися рулетики.

9. І готуємо соус: помідори у своєму соку розминаємо до однорідності, присолюємо і приперчуємо, за бажанням можна додати сушені трави (наприклад італійської кухні). Викладаємо соус у каструлю з рулетиками.

10. Після того як бульйон закипить, тушкуємо рулетики на малесенькому вогні півтори години під кришкою. Все, можна подавати до столу!

 

До смаку і на здоров'я!

 

 


Приблизна тривалість приготування
Назад


Подібні рецепти


Форшмак

Форшмак

Оригінальна закуска під міцні алкогольні напої.

Детальніше
Фаршировані яйця

Фаршировані яйця

Різноманітні начинки перетворюють відварні яйця на оригінальну закуску.

Детальніше
Жульєн

Жульєн

Французька гаряча закуска може легко замінити основну страву.

Детальніше