Головна Салати Салат Айсберг


Салат Айсберг

Салат Айсберг

Ніжні хрусткі листя салату і стиглі помідори - що може бути смачніше!


Можливо хтось бачив на поличці в магазині чи на ринку салат Айсберг. Своїм зовнішнім виглядом він нагадує білокачанну капусту, але більш рихлий і легкий. Має світло-зелений колір з білими прожилками та рихлу структуру. Був виведений американськими селекціонерами ще в 20-х роках минулого століття і мав назву хрумкий. Свою сучасну назву Айсберг отримав з допомогою фермерів, які при транспортуванні пересипали салат колотим льодом. 

Відтоді, салат став дуже популярним. Особливо в Америці та Європі. Проте у нашій країні, більшість відноситься до салату Айсберг досить прохолодно. В першу чергу, бо не знають, що рослина містить велику кількість фолієвої кислоти і вітаміну А. Тобто, зовні непримітний качанний салат просто скарб для організму людини.

 

Сьогодні, салат Айсберг  широко використовується в кулінарії, адже хрумкі листя світло-зеленого кольору ідеально доповнюють будь-який овочевий салат. Його можна порвати руками на шматочки, на шинкувати соломкою як капусту, подрібнити кубиками. Дехто, загортає різноманітні начинки прямо у велику листя Айсберг. Можна запропонувати закуску, розклавши приготований салат на цілий лист.

Існує безліч рецептів з використанням цього салату, але ось такий Айсберг дуже швидко готується і має неперевершений смак.

 

Отже, для салату Айсберг потрібно мати такі складові:

- 1 великий качан салату айсберг;

- 3 помідори;

- 2 ложки оливкової олії;

- чайна ложка бальзамічного оцту;

- морська сіль;

- чорний мелений перець;

- лимонний сік.

 

Салат Айсберг дуже просто приготувати:

- качан салату промити, за бажанням трохи потримати в холодній воді, щоб був хрумкий;

- порвати руками або крупно нарізати, все залежати від вашого смаку та бажання;

- помідори крупно порізати, щоб не витікав сік;

- приготувати заправку, збивши оливкову олію, бальзамічний оцет, лимонний сік і чорний мелений перець;

- салат обережно перемішати і полити заправкою;

- страву можна подавати на стіл, витримавши 5-10 хвилин, щоб салат добре просочився заправкою.

 

Вам обов’язково сподобається цей салат, адже він легкий і пікантний. Чудово доповнить страви з м’яса і риби. Спробуйте використати салат Айсберг при готуванні сендвічів і бутербродів, адже в поєднанні з підсушеним хлібом, м'ясом і сиром – просто смакота! Він чудово поєднується з самими різноманітними соусами, від звичайної олії до складних сумішей. Будьте впевнені, що салат Айсберг стане частим гостем на вашому столі!


Приблизна тривалість приготування
Назад


Подібні рецепти


Салат Юлія

Салат Юлія

Салат Юлія - це дуже смачний овочевий салат з грибами, кукурудзою, перцем та соленими огірками

Детальніше
Салат з шинки

Салат з шинки

Салат з шинки - дуже ситний і смачний м'ясний салат, який можна готувати як у будні, так і в свята.

Детальніше
Салат Оленка

Салат Оленка

Салат з печериць, крабових паличок, яєць та свіжих огірків.

Детальніше