Головна Торти Шарлотка


Шарлотка

Шарлотка

Ніжний пиріг з яблуками, який готується в одну мить.


Це найпростіший пиріг, який здатен приготувати навіть дитина. Шарлотка отримала свою назву в честь королеви Шарлоти, дружини короля Георга III. Зі староанглійської, перекладається як страва із збитих молока, яєць і цукру.

 

Шарлотка настільки популярна і легка в приготуванні, що швидко завоює ваші серця.

I. Для приготування класичної шарлотки знадобиться:

- 1 стакан цукру;

- 5 курячих яєць;

- 1 склянка пшеничного борошна;

- 7-8 яблук;

- пів ложки соди;

- 1 ст. ложка рослинної олії.

Рецепт готування шарлотки надзвичайно простий:

- розігріти духовку;

- ретельно відділити жовтки від білків;

- білки збити в густу піну, поступово додаючи цукор;

- продовжуючи збивати, поступово додати по одному жовтки, гашену соду і муку;

- за консистенцією тісто має нагадувати сметану;

- протвінь добре змазати рослинною олією;

- вилити трохи тіста;

- викласти порізані дольками і очищені яблука;

- залити рештою тіста;

- спочатку випікати 5 хвилин при високій температурі, а потім зменшити вогонь і випікати 30 хвилин.

 

II. Шарлотка з медом і корицею

Для неї потрібні такі інгредієнти:

- 2 курячих яйця;

- 150 грамів пшеничного борошна;

- по 1/3 ч.л. солі, соди і меленої кориці;

- 100 грамів вершкового масла;

- 3 ст. ложки меду;

- 4 яблука;

- лимонний сік.

Розпочинаємо готувати шарлотку з медом і корицею:

- на тихому вогні розтопити мед і вершкове масло;

- яйця, сіль, просіяне борошно, соду гашену лимонним соком і корицю розмішати до однорідної маси;

- змішати обидві суміші в одну;

- яблука добре промити, очистити від шкірки і насіння, нарізати і додати до тіста;

- в форму, змащену олією, залити рідке тісто;

- випікати в духовці при температурі 170 градусів протягом 40-45 хвилин.

 

III. Якщо у вас є малеча, то приготуйте дитячу шарлотку.

Для неї знадобляться такі продукти:

- 200 грамів цукру;

- 200 грамів пшеничного борошна;

- 3 курячих яєць;

- 50 грамів родзинок;

- 2 яблука;

- 20 грамів вершкового масла;

- сода на кінчику ножа;

- 20 грамів мигдальних пластівців;

- чайна ложка лимонного соку;

- 20 грамів цукрової пудри.

Процес готування дитячої шарлотки наступний:

- білки відокремити від жовтків;

- в окремій посудині білки збити з цукром;

- потім додати жовтки і знову збити;

- просіяну муку поступово додати до яєчної маси, не прериваючи збивання;

- додати соду гашену лимонним соком і знову збити;

- яблука вимити і нарізати дольками разом зі шкіркою;

- форму змазати маслом,

- влити трохи тіста, викласти частину яблук і родзинок,

- потім знову трохи тіста, яблука і родзинки, тісто;

- випікати при температурі 200 градусів до готовності;

- шарлотки охолодити, посипати цукровою пудрою і мигдальними пластівцями.

Рецпт дуже простий, тому стане чарівною паличкою, коли гості на порозі.


Приблизна тривалість приготування
Назад


Подібні рецепти


Сирник

Сирник

Рецептів сирників є безліч. Кожна господиня готує його по-своєму – з маком, яблуками, сухофруктами, родзинками і т.д. Ми пропонуємо вам рецепт класичного сирника.

Детальніше
Шоколадно-банановий торт

Шоколадно-банановий торт

Шоколадно-банановий торт - це дуже смачний десерт, який не потребує багато часу і затрат...Порадуйте ним своїх рідних та близьких.

Детальніше
Медовик

Медовик

Медовик - це ніжний торт, що поєднує в собі смак м'яких медових коржів з легкою начинкою, покритий золотистої крихтою.

Детальніше