

Шарлотка
Ніжний пиріг з яблуками, який готується в одну мить.
Це найпростіший пиріг, який здатен приготувати навіть дитина. Шарлотка отримала свою назву в честь королеви Шарлоти, дружини короля Георга III. Зі староанглійської, перекладається як страва із збитих молока, яєць і цукру.
Шарлотка настільки популярна і легка в приготуванні, що швидко завоює ваші серця.
I. Для приготування класичної шарлотки знадобиться:
- 1 стакан цукру;
- 5 курячих яєць;
- 1 склянка пшеничного борошна;
- 7-8 яблук;
- пів ложки соди;
- 1 ст. ложка рослинної олії.
Рецепт готування шарлотки надзвичайно простий:
- розігріти духовку;
- ретельно відділити жовтки від білків;
- білки збити в густу піну, поступово додаючи цукор;
- продовжуючи збивати, поступово додати по одному жовтки, гашену соду і муку;
- за консистенцією тісто має нагадувати сметану;
- протвінь добре змазати рослинною олією;
- вилити трохи тіста;
- викласти порізані дольками і очищені яблука;
- залити рештою тіста;
- спочатку випікати 5 хвилин при високій температурі, а потім зменшити вогонь і випікати 30 хвилин.
II. Шарлотка з медом і корицею
Для неї потрібні такі інгредієнти:
- 2 курячих яйця;
- 150 грамів пшеничного борошна;
- по 1/3 ч.л. солі, соди і меленої кориці;
- 100 грамів вершкового масла;
- 3 ст. ложки меду;
- 4 яблука;
- лимонний сік.
Розпочинаємо готувати шарлотку з медом і корицею:
- на тихому вогні розтопити мед і вершкове масло;
- яйця, сіль, просіяне борошно, соду гашену лимонним соком і корицю розмішати до однорідної маси;
- змішати обидві суміші в одну;
- яблука добре промити, очистити від шкірки і насіння, нарізати і додати до тіста;
- в форму, змащену олією, залити рідке тісто;
- випікати в духовці при температурі 170 градусів протягом 40-45 хвилин.
III. Якщо у вас є малеча, то приготуйте дитячу шарлотку.
Для неї знадобляться такі продукти:
- 200 грамів цукру;
- 200 грамів пшеничного борошна;
- 3 курячих яєць;
- 50 грамів родзинок;
- 2 яблука;
- 20 грамів вершкового масла;
- сода на кінчику ножа;
- 20 грамів мигдальних пластівців;
- чайна ложка лимонного соку;
- 20 грамів цукрової пудри.
Процес готування дитячої шарлотки наступний:
- білки відокремити від жовтків;
- в окремій посудині білки збити з цукром;
- потім додати жовтки і знову збити;
- просіяну муку поступово додати до яєчної маси, не прериваючи збивання;
- додати соду гашену лимонним соком і знову збити;
- яблука вимити і нарізати дольками разом зі шкіркою;
- форму змазати маслом,
- влити трохи тіста, викласти частину яблук і родзинок,
- потім знову трохи тіста, яблука і родзинки, тісто;
- випікати при температурі 200 градусів до готовності;
- шарлотки охолодити, посипати цукровою пудрою і мигдальними пластівцями.
Рецпт дуже простий, тому стане чарівною паличкою, коли гості на порозі.


Сирник
Рецептів сирників є безліч. Кожна господиня готує його по-своєму – з маком, яблуками, сухофруктами, родзинками і т.д. Ми пропонуємо вам рецепт класичного сирника.
Детальніше

Шоколадно-банановий торт
Шоколадно-банановий торт - це дуже смачний десерт, який не потребує багато часу і затрат...Порадуйте ним своїх рідних та близьких.
Детальніше

Медовик
Медовик - це ніжний торт, що поєднує в собі смак м'яких медових коржів з легкою начинкою, покритий золотистої крихтою.
Детальніше