Головна Закуски Сирні корзинки


Сирні корзинки

Сирні корзинки

з апетитною начинкою


Оригінальна і дуже красива закуска - свіженький салатик в ажурній сирній корзинці.

Покласти в корзинку можна будь-який салат - як овочевий, так і м'ясний. Чудово поєднуються з сиром курка і морепродукти.

 

Щоб приготувати сирні корзинки, нам знадобиться:

200 г твердого сиру

вершкове масло 

2 яйця 

100 г крабових паличок

свіжий огірочок (або 2)

майонез 

чорний перець, сіль за смаком

 

Розпочинаємо готувати сирні корзинки:

Спочатку нам потрібно буде приготувати сирні корзинки. Перед тим, як розкласти в них салат, їм потрібно буде застигнути.

1. Для цього нам знадобиться плоска тарілка. Дно її змазуємо вершковим маслом.

2. Частину сиру натираємо на дрібній тертці на тарілку, викладаємо коло діаметром приблизно 12 см і ставимо тарілку у розігріту духовку, поки сир не розплавиться.

3. Дістаємо тарілку з духовки і залишаємо, щоб сир трішки прохолонув.

4. Тим часом готуємо склянки потрібної нам форми для корзинки.

5. Акуратно знімаємо сирне коло з тарілки. Кладемо його на склянку і надаємо бажаної форми.

6. Ставимо склянку з сиром у холодильник, щоб сир остаточно застиг і набув потрібної форми. Таким чином готуємо всі корзинки і відправляємо у холодильник. 

 

 

Тепер переходимо до приготування салату для наших корзинок.

 

1. Нарізаємо соломкою крабові палички.

 

2. Огірочки теж нарізаємо соломкою.

 

3. Яйця відварюємо, чистимо і подрібнюємо.

 

4. Все змішуємо, солимо і перчимо за смаком, заправляємо майонезом і ставимо хвилин на 15 у холодильник.

 

Салат розкладаємо по корзинках перед самою подачею на стіл. Прикрашаємо гарненько тепр можна насолоджуватися.

 

 

До смаку і на здоров’я!


Приблизна тривалість приготування
Назад


Подібні рецепти


Форшмак

Форшмак

Оригінальна закуска під міцні алкогольні напої.

Детальніше
Фаршировані яйця

Фаршировані яйця

Різноманітні начинки перетворюють відварні яйця на оригінальну закуску.

Детальніше
Жульєн

Жульєн

Французька гаряча закуска може легко замінити основну страву.

Детальніше