Головна Торти Сирник


Сирник

Сирник

Рецептів сирників є безліч. Кожна господиня готує його по-своєму – з маком, яблуками, сухофруктами, родзинками і т.д. Ми пропонуємо вам рецепт класичного сирника.


Тісто:

   - 3 стакана муки;

   - 2 ст. л. какао;

   - 1 пачка маргарину;

   - 1 стакан цукру;

   - 1 яйце і 2 жовтки;

   - пів ч.л. амоняку або 1 ч.л. порошку до печива.

Для сиру:

   - 1 кг сиру; 

   - 200 гр масла;

   - 500 гр цукру;

   - 8 яєць;

   - 2 ст. л. крохмалю;

   - 2-3 ст. л. манки;

   - сік лимона за смаком.

Приготування

Спочатку замішуєм тісто. Для цього розтираємо яйця з цукром, додаєм розтоплений маргарин. Муку змішуєм з какао і амоняком (або порошком для печива) і додаєм до яєць. Після того як тісто готове розіляємо його приблизно на 6 рівномірних кульок і тавим в морозильну камеру десь на 1-1,5 години, щоб тісто добре замерзло.

Тим часом заправляємо сир, і добре вімішуємо (краще всі інгрідієнти вимішуватм в кухонному комбайні). 

Протвень змащуємо олією, кладем зверху папір для випічки і змазуєм його товстим шаром масла.

Після того як тісто добре замерзло, берем більшу половину кульок (якщо в нас було 6, то берем 4), і трем на грубій терці. (Терка ні в якому разі не повинна дотикатися до змащеного шару масла, інакше сирник пригорить!)

Зверху на натерте тісто виливаємо сир, і зверху трем решту тіста. 

Запікаємо приблизно годину при температурі 180 граусів.

Сирник можна різати тільки після того, як він добре вистигне.

Смачного!

 


Приблизна тривалість приготування
Назад


Подібні рецепти


Шоколадно-банановий торт

Шоколадно-банановий торт

Шоколадно-банановий торт - це дуже смачний десерт, який не потребує багато часу і затрат...Порадуйте ним своїх рідних та близьких.

Детальніше
Медовик

Медовик

Медовик - це ніжний торт, що поєднує в собі смак м'яких медових коржів з легкою начинкою, покритий золотистої крихтою.

Детальніше
Торт день і ніч

Торт день і ніч

Торт день і ніч відносно простий у своєму приготуванні. Але не зважаючи на це, від дуже і дуже смачний

Детальніше