Головна Перші страви Солянка збірна


Солянка збірна

Солянка збірна

Із залишків м'ясної нарізки, можна приготувати надзвичайно смачну страву.


Солянка збірна досить поширена страва. Вона складається з різних компонентів, зазвичай це декілька видів м’яса, ковбаси і копченостей. Крім того, додають різноманітні овочі. Солянку найкраще готувати після свят, коли багато залишків м’ясної продукції.

 

I. Солянка збірна.

Для приготування солянки необхідні такі інгредієнти:

- 600 грамів нежирної свинини або яловичини;

- 300 грамів копчених ребер;

- 200 грамів шинки;

- 200 грамів копченої ковбаси;

- 2 цибулини;

- 3 солоні огірка;

- 100 грамів оливок;

- 50 грамів каперсів;

- 2 столові ложки томатного соусу або кетчупу;

- 2-3 столові ложки рослинної олії;

- 1 столова ложка вершкового масла;

- лимон;

- лавровий лист;

- сіль;

- перець духмяний.

Готуємо солянку наступним чином:

- яловичину і копчені ребра залити водою, довести до кипіння, вкинути почищену цибулину і варити 2 години на слабкому вогні;

- за 15 хвилин до готовності додати лавровий лист, сіль і духмяний перець горошком;

- м'ясо вийняти з бульйону, нарізати невеликими шматочками;

- шинку і ковбасу так само нарізати, бажано соломкою;

- на розігріту сковорідку влити трохи бульйону і протушкувати нарізані соломкою огірки;

- в киплячий бульйон додати копченості, м'ясо і огірки;

- на сковорідці розігріти вершкове масло і підсмажити дрібно нарізану цибулину;

- додати томатний соус або кетчуп, припустити разом декілька хвилин і додати в солянку;

- всипати оливки і трохи маринаду з них;

- при подачі, розлити по тарілкам, покласти по дольці лимону і посипати зеленню.

 

II. Пісна солянка

Для приготування пісної солянки необхідні такі інгредієнти:

- 1 великий стиглий помідор;

- 1 болгарський солодкий перець;

- 1 склянка квасолі;

- 3 середні картоплини;

- лимон;

- 5 зубків часнику;

- 1 морквина;

- 3 ст. ложки томатної пасти;

- 10 шампіньйонів;

- 1 цибулина;

- 3 ст. ложки олії;

- 3 солоні огірки;

- 1 склянка огіркового маринаду;

- 150 грамів оливок;

- зелень;

- спеції;

- сіль.

Пісна солянка готується наступним чином:

- квасолю замочуємо з ночі, а потім відварюємо в підсоленій воді;

- перець, моркву і солоні огірки нарізаємо дрібною соломкою;

- підсмажуємо на розігрітій оливковій олії;

- потім доливаємо маринад і тушкуємо на слабкому вогні;

- за допомогою блендера, помідор, томатну пасту і часник перетворюємо в пюре;

- томатну суміш відправляємо на сковорідку із тушкованими овочами;

- в каструлю і квасолею всипаємо всю тушковану суміш і варимо на тихому вогні;

- гриби нарізати пластинками і підсмажити на олії, додати до солянки;

 -болгарський перець і картоплю нарізати кубиками і засипати в суміш;

- додати розчавлений часник , приправити за смаком і варити до готовності;

- солянку розкласти по тарілках, додати тоненьку скибочку лимону і зелень.

 

Крім того, до солянки можна подати сметану.

 


Приблизна тривалість приготування
Назад


Подібні рецепти


Борщ

Борщ

Борщ - це одна з традиційних українських страв, яку має вміти готувати кожна господиня.

Детальніше
Омлет

Омлет

Різні рецепти найсмачніших омлетів з усього світу.

Детальніше
Суп-пюре

Суп-пюре

Детальніше