Головна Торти Спартак


Спартак

Спартак

Спартак - це танучі в роті медово-шоколадні коржі з ніжним заварним кремом...


Для тіста:
 
- 7 ст. ложок молока,
- 2 ст. ложки меду,
- 150 г цукру,
- 1 яйце,
- 1 ст. л. порошку для випічки,,
- 50 г вершкового масла,
- 3 ст. ложки какао.
 
Для крему:
 
- 1 яйце,
- 2 ст. ложки борошна, 
- 100 г цукру, 
- 300 мг молока,
- 250 грам вершкового масла.
 
Для глазурі:
 
- 3 ст.л. цукрової пудри;
- 3 ст.л. сметани (20 %);
- 3 ст.л. олії;
- 3 ст.л. какао-порошку.
 
Приготування тіста:
 
1. Для початку яйце перетираємо з цукром, додаємо молоко, мед, масло, какао - все добре перемішати (можна  міксером). Потім до всього цього додаємо порошок для випічки та борошно, все гарненько перемішуємо і варимо, помішуючи, на паровій бані поки не з'являться перші бульбашки (10-15 хвилин). Тісто повинно стати еластичним та потемніти.
 
2. Викладаємо охолонувше тісто на присипану борошном поверхню та розділяємо його на 7-8 частин і тоненько розкачуємо по формі нашого дека (бажано не кругла форма).
 
3. Випікаємо коржі при 180 градусах 5-8 хвилин, поки коржі не пісушаться. Після того як коржі спеклися, лишаємо їх охолоджуватись. 
 
А тим часом робимо крем:
 
1. Яйце перетерти з цукром, додати борошно та молоко і варити на водяній бані, постійно помішуючи, до загусання. Охолодити.
 
2. 300 г вершкового масла збити міксером, поступово додаючи крем (не перестаючи збивати). 
 
А тепер збираємо наш Спартак
 
Коржі намазуємо кремом,придавлюючи зверху. Залишаємо на 2 години при кімнатній температурі (щоб коржі стали м'якими).
 
Поки наші Спартак пропитується, готуємо глазур.
 
У невеликій посудині  змішуємо цукрову пудру, сметану, олію та какао.
Ставимо на маленький вогонь і доводимо до кипіння, постійно помішуючи (поки не з'являться перші бульбашки). 
Виливаємо шоколадну глазур на перемазані коржі і добре розрівнюємо.
 
Спартак готовий!
 
 
 
 

Приблизна тривалість приготування
Назад


Подібні рецепти


Сирник

Сирник

Рецептів сирників є безліч. Кожна господиня готує його по-своєму – з маком, яблуками, сухофруктами, родзинками і т.д. Ми пропонуємо вам рецепт класичного сирника.

Детальніше
Шоколадно-банановий торт

Шоколадно-банановий торт

Шоколадно-банановий торт - це дуже смачний десерт, який не потребує багато часу і затрат...Порадуйте ним своїх рідних та близьких.

Детальніше
Медовик

Медовик

Медовик - це ніжний торт, що поєднує в собі смак м'яких медових коржів з легкою начинкою, покритий золотистої крихтою.

Детальніше