Головна Перші страви Суп-пюре


Суп-пюре

Суп-пюре


Популярний вид супів в Європі, особливо в Франції. Завдяки кремовій консистенції і перетертому смаку, суп-пюре чудово засвоюється організмом. Для страви використовуються різноманітні овочі, м'ясо, субпродукти, риба, зелень і спеції. Готуються з додаванням вершків. Часто, суп-пюре подається з грінками.

Завдяки своїй ніжній текстурі і насиченому смаку, суп-пюре – просто незамінна страва в повсякденному меню.

 

I. Суп-пюре з грибами.

Для приготування страви необхідні такі компоненти:

- 6 картоплин;

- 1,5 літри води;

- 1 ст. ложка вершкового масла;

- 1 цибулина;

- 400 грамів грибів;

- 1 склянка вершків;

- зелень петрушки і кропу;

-спеції.

Рецепт приготування супу-пюре з грибами наступний:

- картоплю почистити, вимити, нарізати кубиками, залити 1,5 літрів води і варити до готовності;

- цибулю нарізати дрібними кубиками і підсмажити на вершковому маслі до золотистого кольору;

- почищені і нарізані пластинками гриби додати в сковорідку і пасерувати разом з цибулею, додавши трохи картопляного відвару;

- коли картопля буде готова, додати підсмажені гриби;

- варити до повної готовності, час від часу акуратно перемішуючи;

- відкласти декілька красивих шматочків грибів для прикрашання;

- зварений суп процідити, але бульйон ще знадобиться;

- овочі перетворити на пюре;

- знову влити до каструлі і додати трохи юшки від варки, щоб трохи розрідити консистенцію;

- розвести суміш вершками і довести до кипіння;

-суп-пюре розлити в порційний посуд, прикрасити шматочками смажених грибів і зеленню.

 

II. Гороховий суп-пюре з м’ясом.

Для його приготування використовуються наступні інгредієнти:

- 450 грамів колотого зеленого гороху;

- 5 свинячих реберець;

- 1 цибулина;

- 2 столові ложки олії;

- 1 ч. ложка меленої зіри;

- спеції.

Готуємо гороховий суп-пюре з м’ясом наступним чином:

- горох промити і залити на ніч водою;

- ребра розрізати за кількістю кісточок, залити водою, приправити і варити до готовності;

- м'ясо вийняти і порізати на шматочки,

- у бульйон покласти горох і томити до повної готовності;

- в сковорідці розігріти олію і підсмажити дрібно нарізану цибулю;

- потім додати мелену зіру або інші спеції за смаком;

- цибулю вкинути до вареного гороху;

- зняти з вогню і трохи охолодити;

- перетворити в пюре за допомогою бленд еру;

- знову поставити на вогонь, засипати м’ясо і дати закипіти;

- розлити суп-пюре по тарілкам і можна посипати сухариками і зеленню.

 

III. Суп-пюре з броколі і креветками.

Для приготування супу-пюре з броколі і креветками потрібні такі інгредієнти:

- 1 кг броколі;

- 2 цибулини;

- 2 зубки часнику;

- 6 ст. ложок вершкового масла;

- 2 л овочевого бульйону;

- 400 мл вершків;

- 10 очищених креветок;

- мускатний горіх;

- сіль;

- перець;

- зелень петрушки;

- лимонний сік.

Готуємо суп-пюре із броколі з креветками таким чином:

- броколі миємо і розділяємо на суцвіття і стебла;

- в посудині з товстим дном розпустити вершкове масло, обсмажуємо дрібно нарізану цибулю і часник;

- потім доливаємо овочевого бульйону і засипаємо броколі, варимо до готовності;

- зварений суп подрібнюємо блендером, додавши вершки;

- отриману суміш довести до кипіння, приправити лимонним соком, мускатним горіхом і іншими спеціями за смаком, уварити до зменшення маси;

- креветки припустити на вершковому маслі, щоб прогрілися;

- решту вершків збити;

- в тарілку влити пюре і додати декілька ложок вершків, формуючи узори;

- прикрасити креветками і зеленню петрушки.

 

Спробуйте приготувати сую-пюре з сезонних овочів, адже вони особливо смачні, добре розварюються. Часто, для пікантоності смаку додають вино, горіхи, насіння гарбуза і соняшнику. 


Приблизна тривалість приготування
Назад


Подібні рецепти


Борщ

Борщ

Борщ - це одна з традиційних українських страв, яку має вміти готувати кожна господиня.

Детальніше
Омлет

Омлет

Різні рецепти найсмачніших омлетів з усього світу.

Детальніше
Зелений борщ

Зелений борщ

Смачний борщ з кислинкою! Чудова страва для ситного обіду!

Детальніше