Головна Перші страви Суп з фрикадельками


Суп з фрикадельками

Суп з фрикадельками

Надзвичайно смачна гаряча страва на обід.


Суп з фрикадельками багато хто пам’ятає ще з дитячого садочка. Пропонуємо вам не один, а декілька рецептів. Якщо ви готували класичний суп, то спробуйте томатний або рибний. Повірте, ви не пожалкуєте.

 

I. Для приготування супу з фрикадельками необхідні інгредієнти:
- 500 грамів нежирного м’ясного фаршу;

- 1 яйце;

- 2 ст. ложки манної крупи;

- 5 середніх картоплин;

- 1 морквина;

- лавровий лист;

- 1 цибулина;

- 2 столові ложки вершкового масла;

- спеції;

- зелень.

Готується суп з фрикадельками надзвичайно просто:

- фарш приправити за власним смаком, вбити 1 яйце і манку;

- вимішати до однорідної суміші;

- в каструлі для супу нагріти воду і засипати картоплю;

- довести до кипіння, присолити і варити на тихому вогні;

- на сковорідці розігріти вершкове масло і підсмажити терту моркву і дрібно нарізану цибулю;

- із фаршу сформувати кульки, щоб вони були приблизно однаковими, беріть масу ложкою;

- обережно опустити в киплячий бульйон;

- додати тушковані на вершковому маслі овочі;

- варити 15-20 хвилин;

- потім додати зелень, лавровий лист і дати настоятись.

 

II. Томатний суп з фрикадельками.

Для приготування томатного супу з фрикадельками потрібні такі складові:

- 400 грамів яловичого фаршу;

- 1 яйце;

- 1 зубок часнику;

- 2 середні цибулини;

- 300 грамів стиглих помідорів;

- 1 ст. ложка томатної пасти;

- 1 морквина;

- 4 ст. ложки рису;

- 3 середні картоплини;

- зелень;

- олія;

- спеції.

Готується томатний суп з фрикадельками наступним чином:

- цибулю нарізаємо кубиками, а моркву натираємо на терці;

- на сковорідці розігріваємо олію і підсмажуємо овочі;

- з помідорів зняти шкірку, подрібнити і додати до заправки;

- в каструлі нагріваємо воду і засипаємо промитий рис;

- очищену картоплю нарізаємо кубиками і догадаємо до вареного рису, присолюємо на власний смак;

- до фаршу вбити яйце, перемелену цибулину і зубок часнику;

- добре вимішуємо і формуємо кульки;

- обережно вкидаємо суп і не помішуємо хвилин 10;

- потім додаємо томатну пасту, заправку і варимо до готовності;

- за 5 хвилин до подачі посипати зеленню.

 

III. Суп з рибними фрикадельками

Для приготування страви необхідно мати такі продукти:

- 300 грамів риби з білим м’ясом, бажано морської без кісточок;

- 1 пучок зеленої цибулі;

- панірувальні сухарі;

- 1 яйце;

- 2 зубки часнику;

- петрушка – корінь і зелень;

- 1 корінь селери;

- 1 морква;

- 3 середні картоплини;

- 1 болгарський перець;

- оливкова олія;

- сіль;

- лимонний сік;

- спеції.

Суп з рибними фрикадельками готується наступним чином:

- до блендеру кладемо зелену цибулю, зубок часнику, подрібнену і очищену від кісток рибу, збите яйце і панірувальні сухарі;

- збиваємо до однорідної маси і формуємо невеликі кульки;

- накриваємо харчовою плівкою і відправляємо до холодильника;

- в каструлю з киплячою водою вкидаємо нарізану кубиками картоплю;

- на сковорідку з розігрітою оливковою олією кладемо розчавлений зубок часнику, терту моркву, селеру і корінь петрушки, посічену цибулину, нарізаний болгарський перець;

- тим часом до картоплі вкидаємо рибні фрикадельки і варимо 15 хвилин;

- до супу додаємо овочеву заправку, лимонний сік і спеції;

- доводимо до готовності, розливаємо по тарілкам і посипаємо зеленню.

 

Ніжні мясні кульки у наваристому бульйоні сподобаються всім.

 


Приблизна тривалість приготування
Назад


Подібні рецепти


Борщ

Борщ

Борщ - це одна з традиційних українських страв, яку має вміти готувати кожна господиня.

Детальніше
Омлет

Омлет

Різні рецепти найсмачніших омлетів з усього світу.

Детальніше
Суп-пюре

Суп-пюре

Детальніше