Головна Закуски Тарталетки


Тарталетки

Тарталетки

кулінарна класика


Тарталетки готують з різними видами салатів (наприклад, з олів'є, із салатом з крабових паличок та ін.), з сиром і беконом, куркою, овочами, грибами, шпротами, сардинами, оселедцем у компанії зеленої цибульки, з рисом і рибою, тунцем, креветками, яйцем і шпинатом тощо. А ще бувають тарталетки з ароматними солодкими начинками.

 

Тісто для тарталеток

борошно (80 г)

вершкове масло (35 г)

жовток одного яйця

Змішуємо борошно, вершкове масло і жовток одного яйця. Важливо, щоб усі інгредієнти були холодними – тоді тісто буде хрумким. Має вийти розсипчата однорідна маса. Розпластуємо тісто тоненько у формочках для тарталеток і запікаємо їх у розігрітій до 180 градусів духовці приблизно 10 хв.

 

Тарталетки с сиром і помідорами

Неперевершена закуска для ваших близьких і гостей.

Козячий сир додає тарталеткам певної індивідуальності.

 

Щоб приготувати тарталетки з сиром і помідорами, нам знадобиться:

натуральний йогурт або сметана (200 мл)

козячий сир (60 г)

яйця (2 шт.)

помідори черрі (або просто маленькі помідорки

сіль за смаком

чебрець, базилік (сушені)

оливкова олія (1 ст. л.)

 

 

Готуємо тарталетки таким чином:

1. Змішуємо сир із йогуртом (або сметаною).

2. Додаємо два яйця, оливкову олію, приправи і сіль (якщо сир не козячий, можна додати більше солі для досягнення гостроти смаку).

3. Ретельно перемішуємо і наповнюємо тарталетки отриманою масою.

4. Прикрашаємо тарталетки помідорами черрі та випікаємо у розігрітій до 180 градусів духовці 20-25 хв.

 

Тарталетки з волоськими горішками та часничком

Пікантний смак начинки гарно відтіняється хрумкістю тарталеток.

 

Щоб приготувати ці тарталетки, візьмемо:

волоські горіхи

часничок

майонез

чорні маслини

шматочки лимона, щоб прикрасити

 

Готувати тарталетки надзвичайно просто:

1. Горіхи подрібнюємо за допомогою блендера чи у ступці, також можна натерти їх на дрібній тертці.

2. Додаємо натертий чи потовчений часничок і майонез.

3. Наповнюємо тарталетки і прикрашаємо порізаними кільцями маслинами і шматочками лимона.

 

Тарталетки зі шпротами і томатом

Смак рибки вдало доповнюється гостринкою томату.

 

Інгредієнти для приготування тарталеток зі шпротами:

шпроти (150 г)

томат (1 ст. л.)

яйця (3 шт.)

твердий сир (100 г)

борошно (1 ст. л.)

сіль, чорний перець за смаком

 

Готуємо тарталетки:

1. Яєчні білки збиваємо до піни. Шпроти разом із олією потрібно розім'яти до однорідності. Додаємо до рибки тертий сир і перемішуємо начинку. Наповнюємо тарталетки на 1/3.

2. Жовтки розтираємо з томатом, солимо і перчимо за смаком, додаємо борошно, а тоді обережно вводимо сюди збиті білки. Викладаємо цю начинку на попередню, залишивши приблизно 1/3 тарталетки незаповненою.

3. Випікаємо у розігрітій до 170 градусів духовці до рум'яності.

 

Тарталетки з червоною цибулькою і сиром

Ще одна цікава закуска для вашого столу. Спробуйте!

 

Нам знадобиться:

2 цибулини

100 г твердого сиру

2 яйця

200 мл майонезу

сіль, перець

олія

 

Розпочинаємо готувати:

1. Цибульку чистимо, дрібнесенько нарізаємо, кладемо у глибоку чугунну каструлю з невеликою кількістю оливкової олії і готуємо на маленькому вогні 20 хв. Якщо олія за цей час випарувалася, додаємо декілька ложок води. Помішуємо і готуємо до тих пір, пои цибулька не набуде золотисто-коричневого відтінку.

2. Змішуємо в мисці яйця з вершками, твердий сир, сіль та перець.

3. На дно тарталетки викладаємо невеликий шар цибулі та прикриваємо його подрібненим сиром. Все це покриваємо яєчно-вершковою сумішшю.

4. Випікаємо тарталетки у розігрітій духовці при температуре 180 градусів упродовж 15-20 хв. до золотистості.

 

До смаку і на здоров'я!

 

___________________

Примітка. Готові тарталетки дістаємо з формочок тільки після того, як вони трішки схолонули.


Приблизна тривалість приготування
Назад


Подібні рецепти


Форшмак

Форшмак

Оригінальна закуска під міцні алкогольні напої.

Детальніше
Фаршировані яйця

Фаршировані яйця

Різноманітні начинки перетворюють відварні яйця на оригінальну закуску.

Детальніше
Жульєн

Жульєн

Французька гаряча закуска може легко замінити основну страву.

Детальніше