Головна Закуски Терин


Терин

Терин

рибний терин


Терин буває овочевий, рибний, м'ясний. Практично завжди використовується фарш чи навіть декілька видів фаршу.

Красивий і смачний терин із малосольного лосося з моцареллою і базиліком - класичне італійське поєднання.

 

Щоб приготувати рибний терин, нам знадобиться:

малосольний лосось (порізаний на тонкі довгі смужечки шириною приблизно 5 см) (400 г)

сік одного лимона

оливкова олія холодної рафінації (150 мл)

моцарелла (500 г)

свіжий базилік (зелений чи бордовий - який вам більше до смаку)

сіль, чорний перець, приправи

 

 

Розпочинаємо готувати терин:

1. Найперше потрібно підготувати форму для терина. Вистилаємо її харчовою плівкою, щоб краї спадали, і наливаємо дуже холодної води (це необхідно для того, щоб позбавитися від бульбашок повітря під плівкою). Зливаємо воду - форма підготовлена.

2. Наступний крок - приготування скріплюючого маринаду. Для цього збиваємо оливкову олію і сік лимона з приправами та сіллю.

3. Вистилаємо стінки і дно форми шматочками лосося.

4. Тепер кладемо тонким шаром моцареллу і за допомогою щіточки змазуємо її маринадом. Після чого - листочки базиліку і знову маринад.

5. У такому порядку продовжуємо формувати терин. Зверху щільненько "запечатати" терин лососем і змазати маринадом.

6. Кінці плівки тягнемо на себе і достатньо туго згортаємо її по одному краю.

7. Зверху кладемо будь-який прес і ставимо у холодильник на 12 год. до цілковитого застигання скріплюючого маринаду.

8. Перед подачею нарізаємо на порційні шматочки.

Примітка. У холодильнику в контейнері терин може зберігатися декілька днів.

 

До смаку і на здоров'я!

 


Приблизна тривалість приготування
Назад


Подібні рецепти


Форшмак

Форшмак

Оригінальна закуска під міцні алкогольні напої.

Детальніше
Фаршировані яйця

Фаршировані яйця

Різноманітні начинки перетворюють відварні яйця на оригінальну закуску.

Детальніше
Жульєн

Жульєн

Французька гаряча закуска може легко замінити основну страву.

Детальніше