Головна Закуски Тірамісу


Тірамісу

Тірамісу

томатно-сирний


Це нетрадиційний - несолодкий - тірамісу. 

Зі шматочком свіжого чи підсмаженого хліба чудово смакуватиме і на сніданок, і на вечерю!

 

Щоб приготувати несолодкий тірамісу, нам знадобиться:

200 г сиру маскарпоне (або будь-якого іншого ніжного вершкового сиру)

200 г томатного пюре

5 в’ялених помідорів

50 г гострого твердого сиру (пармезан для цього – просто ідеальний варіант)

3 невеличких яйця

6 шматочків сиров’яленої шинки

20 г кедрових горішків

8 г желатину

1/2 ч. л. паприки

сіль, чорний мелений перець

базилік

 

Розпочинаємо готувати томатний тірамісу:

1. Желатин замочуємо у холодній воді на 15 хв.

2. В’ялені томати замочуємо у теплій підсоленій воді на 20 хв. Після цього воду зливаємо і дрібненько нарізаємо помідорки.

3. Підмішуємо помідори у томатне пюре, додаємо сіль, перець, базилік, ставимо на вогонь і доводимо до кипіння.

4. Знімаємо пюре з вогню, додаємо желатин і ретельно перемішуємо.

5. Тепер розливаємо отриману масу по склянках (їхня кількість залежить від розміру склянок) і ставимо у холодильник. Прискорити процес загустіння можна, поставивши скляночки у морозильну камеру.

6. Твердий сир натираємо на дрібній тертці.

7. Яйця розділяємо на жовтки і білки. Жовтки розтираємо, додаємо твердий сир, а тоді ─ маскарпоне (чи інший сир ніжної текстури).

8. Білки збиваємо до міцної піни і акуратно додаємо до жовтків із сиром.

9. Сирно-яєчну масу розділяємо по склянках із охолодженим томатним пюре і відправляємо у холодильник. Рекомендується витримати томатний тірамісу в холоді 12 год., мінімум – хоча б 5 год.

 

 

До смаку і на здоров’я!

 

___________________

До речі!

Тірамісу краще приготувати ввечері, а вже прикрасити ─ вранці, безпосередньо перед подачею ─ шматочками шинки, підрум’яненими кедровими горішками, стружкою пармезану, паприкою і зеленню базиліку. 


Приблизна тривалість приготування
Назад


Подібні рецепти


Форшмак

Форшмак

Оригінальна закуска під міцні алкогольні напої.

Детальніше
Фаршировані яйця

Фаршировані яйця

Різноманітні начинки перетворюють відварні яйця на оригінальну закуску.

Детальніше
Жульєн

Жульєн

Французька гаряча закуска може легко замінити основну страву.

Детальніше